Llívia inaugura la nova escola que ha costat uns 3,1 MEUR

Dona cabuda a més de 130 alumnes, 95 de primària i 36 a la llar d'infants

Llívia (Cerdanya) ha inaugurat aquest divendres la nova escola Jaume I que s'ha edificat en dues fases. La primera, estrenada el gener del 2021, es van fer les aules en un edific de nova planta annex a l’antic; i en una segona, s’ha rehabilitat aquest edifici antic, on hi ha les aules del cicle infantil, una sala de professors, la cuina i el menjador.

El projecte ha suposat una inversió de poc més de 3,1 milions d’euros (MEUR), bona part de la qual l’ha assumit l’Ajuntament de Llívia, ja que les subvencions rebudes, fins ara, han estat de 540.000 euros per part de la Generalitat i 90.000 euros per part de la Diputació de Girona.

Una de les característiques innovadores que ofereix l’equipament és el sistema de renovació contínua de l’aire que fa que no calgui obrir les finestres del local per regenerar-lo. L’escola també compta amb un sistema de desinfecció amb ozó: mobiliari, joguines o altres estris són desinfectats diàriament.

Actualment, l’escola és un equipament modern que acull més 130 alumnes: 95 alumnes d’educació infantil i de primària —distribuïts en dues unitats d’educació infantil i cinc en educació primària—i 36 a la llar d’infants. És una escola  que depèn de la Generalitat de Catalunya i que forma part de la ZER La Cerdanya, juntament amb les escoles Santa Cecília de Bolvir i Santa Coloma de Ger. Té dos docents d’educació infantil —més un de reforç—, vuit  mestres de primària, i una mestra especialista en educació especial. Els mestres especialistes de música, llengües estrangeres i educació física són mestres itinerants de la ZER.

L’acte, que ha aplegat una cinquantena de veïns i veïnes, ha estat presidit pel director territorial d’Educació a l’Alt Pirineu, Ramon Jordana i l’alcalde de Llívia, Elies Nova. La inauguració ha comptat amb la presència de la directora de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció Econòmica de l'Alt Pirineu i Aran · IDAPA, Eva Fiter; l’inspector d’Ensenyament de la demarcació de Girona, Josep Maria García; l’alcalde de Ger, Alfons Casamajó (en representació dels municipis cerdans); una de les responsables tècniques d’Ensenyament a Barcelona, Rosa Aponte; la directora de la ZER Cerdanya, Mireia Castells; les directores de les escoles de Bolvir i Ger, Vanesa Salvadó i Vicky Carrillo, i el professorat de l’escola de Llívia, amb la directora del centre, Natàlia Esteban, al capdavant. També, destacar la presència de la jove Júlia Prat, l’alcaldessa del consistori infantil de Llívia.