Inauguren la nova Via Verda entre Llambilles, Cassà de la Selva i Campllong

Ha costat poc més de dos milions d'euros

Una nova Via Verda ja creua el terme de Llambilles i arriba a Cassà de la Selva, on passa per tot el nucli i al sortir, ressegueix la riera Verneda i Gotarra fins a arribar als termes de Sant Andreu i Campllong.

La via continua dins el terme de Campllong fins a arribar al polígon industrial de les Ferreries on s'inicia una Via Verda de recent construcció que arriba fins al nucli de Fornells de la Selva, el creua i finalment es connecta amb Girona a la zona de Palau.

El total de les actuacions sumen uns 28 km, dels quals 10 km són de vies noves, 12  km són vies existents i 4,6  km són de millora de vies. El pressupost d'execució per contracte és de 2.029.639,43 euros que s'ha cobert amb l'aportació de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), part del fons dels Plans Foment Turisme 2019, la Diputació de Girona i els recursos propis dels Ajuntaments.

L'actuació resol la interconnexió entre els diferents municipis afectats per l'actuació i també en d'altres que es troben en el seu entorn. Concretament, els municipis inclosos en aquesta subvenció són Cassà de la Selva, Campllong, Sant Andreu Salou, Fornells de la Selva i Llambilles. Tanmateix, hi ha altres municipis que es troben a la corona d'aquests quatre municipis que també es veuran beneficiats per les actuacions. Aquests municipis són els de Girona, Quart, Riudellots de la Selva, Llagostera i Caldes de Malavella.

La inauguració va tenir lloc amb la presència dels alcaldes de Llambilles, Josep M. Vidal; Campllong, Lluís Freixas; Cassà de la Selva, Robert Mundet; Sant Andreu Salou, Francesc Casanovas i Fornells de la Selva, Sònia Gràcia, juntament amb el president del Consorci de les Vies Verdes, Eduard LLorà.