La Garrotxa s'integrarà a l'ATM de Girona a partir del 17 d'abril

Territori posa en marxa un bus al Parc Natural de la Zona Volcànica per reduir el vehicle privat

El consell d'administració del consorci de l'ATM de Girona ha aprovat la integració de la Garrotxa a partir del 17 d'abril en la zona 4 del sistema tarifari. Aquesta incorporació coincideix amb el desplegament de la T-Jove a la demarcació.

Amb aquest canvi, els usuaris podran utilitzar els títols que hi ha vigents a l'ATM de Girona i suposarà un estalvi d'entre el 48 i el 77% del preu del viatge, segons el tipus de bitllet. A més, el Departament de Territori ha anunciat aquest divendres que posarà en funcionament el Rumbus, una línia de transport públic que servirà per accedir al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa amb bus, en comptes de fer-ho amb vehicle privat.

L'ATM de Girona creix per incorporar els municipis de la Garrotxa en la zona 4 del sistema tarifari. La integració es farà a partir del 17 d'abril, dia en què es començarà a desplegar la T-Jove a la demarcació. El títol servirà per a menors de 30 anys i la T-16, serà un títol de viatge gratuït pels joves de menys de 16 anys.

A partir d'ara els usuaris del transport públic a la Garrotxa podran fer servir qualsevol dels títols de transport que hi ha a l'ATM, com ara la T-10, la T-10/30 (que permet fer deu viatges en un mes), la T-50/30 o la T-Mes (que permet fer viatges il·limitats durant un mes).

L'ATM està formada pel Gironès, el Pla de l'Estant i una zona de la Selva. A partir del 17 d'abril també hi haurà els municipis de la Garrotxa. L'anunci s'ha fet aquest divendres en una visita del conseller de Territori a Olot.