TEISA i la Generalitat presenten un nou bus-llançadora a la Zona Volcànica de la Garrotxa

Unirà dos aparcaments dissuasius a Les Preses i Olot amb Santa Pau

La companyia gironina d’autocars TEISA i la Generalitat de Catalunya posaran en marxa, a partir del dissabte 22 d’abril, el nou servei d’autobús Rumbus que connectarà les poblacions de les Preses i Santa Pau passant per la ciutat d’Olot i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

En funcionament els caps de setmana, festius, ponts i diàriament als mesos de juliol i agost, servirà per reforçar l’actual línia regular entre Olot i Santa Pau, que ofereix quatre viatges d’anada i tornada de dilluns i divendres. Cobrirà alguns dels punts més turístics de la comarca i al mateix temps descongestionarà el trànsit a la Fageda d’en Jordà, sobretot en els propers mesos, quan s’estan portant a terme les obres de reordenació de l’àrea de Can Serra. 

El nou servei Rumbus, coordinat pel Consell Comarcal de la Garrotxa i el Parc Natural Turisme Garrotxa, s’ha presentat aquest migdia en un acte celebrat a l’estació d’autobusos d’Olot. Hi ha assistit Juli Fernández, conseller de Territori de la Generalitat; Santi Reixach i Jordi Güell, president i conseller de Territori, Mobilitat, Infraestructures i Energia del Consell Comarcal de la Garrotxa; Oriol Martori, director general de Transports i Mobilitat; Pep Berga, alcalde d’Olot; Pep Companys, alcalde de Santa Pau; Pere Vila, alcalde de Les Preses i Àlex Gilabert, director-gerent de TEISA.

La seva posada en marxa coincideix amb les obres de reordenació de l’àrea d’aparcament i de pícnic de Can Serra que s’executaran fins la tardor, amb l’objectiu de millorar els accessos, aconseguir una integració paisatgística de l’espai en l’entorn protegit on es troba i augmentar la seguretat per a les persones usuàries de l’àrea, una de les més freqüentades del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Rumbus tindrà una alta freqüència de pas, sobretot els dies de més afluència de visitants, amb la finalitat de convertir-se en una alternativa real i sostenible més econòmica i eficaç davant el vehicle d’ús privat. Al mateix temps, permetrà activar dos aparcaments dissuasius d’accés al Parc Natural (el polígon de Les Preses i a la Zona Firal d’Olot), evitant d’aquesta manera entrar-hi amb cotxe.

El servei constarà de 12 parades: Santa Pau, Urbanització Puig de Mar, Àrea de Santa Margarida, La Cot, Àrea La Fageda d’en Jordà, Can Blanc, Carrer Mulleres – Olot centre, Passeig Sant Roc, Parc Nou (a 100 metres del Recinte Firal), La Solfa, Bosc de Tosca i Aparcament polígon Les Preses – Carrer Avellana. El recorregut complet tindrà una durada aproximada de 30 minuts i una vegada s’hagi cobert en la seva totalitat, el bus iniciarà el trajecte en sentit invers. 

La freqüència del servei del Rumbus variarà depenent de si és temporada baixa, que comprèn l’interval de mesos entre gener i juliol, ambdós inclosos, o temporada alta, entre agost i desembre, afegint en aquest cas dies festius com la segona pasqua i la Setmana Santa. En temporada baixa s’utilitzarà només un autobús, que començarà a funcionar a les 9 del matí i amb un últim servei a les 6 de la tarda.

La freqüència serà d’una hora. Durant la temporada alta, en canvi, es faran servir dos vehicles, que circularan cada 30 minuts i el seu horari s’ampliarà: de 9 a 19:30 hores. El novembre i desembre, el servei acabarà a les 18 hores tenint en compte que a partir de llavors ja es fa fosc. Aquesta línia complementarà i millorarà l’actual servei regular entre Olot i Santa Pau, que funciona de dilluns a divendres amb quatre viatges d’anada i tornada, i que es coordina amb un servei de transport a la demanda fins a Mieres.

El preu del bitllet diari serà de 2 euros. Per aquest import, l’usuari podrà viatjar les vegades que vulgui sense haver de tornar a pagar de nou. Es podrà adquirir al mateix autobús, a través de la pàgina web (www.teisa-bus.com) i mitjançant l’APP. El vehicle que cobrirà el nou servei Rumbus serà interurbà i permetrà transportar fins a 5 bicicletes.