Detingut el suposat autor de l'incendi a un pis a la Jonquera durant una baralla multitudinària

La Policia Local el va enxampar mentre fugia de l'immoble

La baralla multitudinària d'aquest dilluns a la Jonquera (Alt Empordà) que va acabar amb cinc persones detingudes i un pis incendiat al carrer Nord s'ha saldat amb un nou arrestat acusat de ser l'autor material del foc a l'immoble, que a més se li ha imputat un suposat delicte de robatori amb força, alhora que comptava amb un requeriment pendent d'ordre de detenció i que constava dins el Banc de Dades de Senyalaments Nacionals (BDSN).

La detenció va tenir lloc quan agents de la Policia Local de la Jonquera alertats pels veïns que s'estava produint l'incendi, van aconseguir atrapar un home a les 17:15h que sortia corrents de l'immoble. Un cop apressat, els Mossos d'Esquadra han iniciat indagacions per veure si se'l pot relacionar amb la baralla que s'havia produït moments abans que el foc.

"La ràpida actuació de la Policia Local va permetre detenir el presumpte autor d'un incendi i robatori amb força", afirma el regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Medinilla. A més, va destacar que la col·laboració entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra va ser clau per esbrinar la veritat dels fets i prendre les mesures necessàries. “Aquesta acció demostra la professionalitat i la capacitat dels agents de seguretat de la Jonquera per respondre a situacions d'emergència i garantir la seguretat de la ciutadania”, va concloure.

La baralla va tenir lloc pels voltants de les 14:15h quan agents de la Policia Nacional es van topar amb la confrontació entre dos grups en ple carrer. Immediatament van avisar a la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra sol·licitant reforços.

Els agents de policia van aconseguir reduir cinc homes, un dels quals estava ferit però no de gravetat. Tots els detinguts tenen entre 22 i 32 anys i estan acusats d'un suposat delicte de lesions. Tots ells són d'origen estranger i la Policia Nacional ha avançat que revisarà la seva situació a Espanya un cop hagin passat a disposició judicial. En cas que algun d'ells es trobi en situació irregular incomplint la llei d'estrangeria podria ser expulsat del país.