L'EMD de l'Estarit denuncia l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la fiscalia

L'acusa de malversació de fons públics i el consistori es defensa carregant contra Ferrer

El president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estarit, Francesc Ferrer, ha obert un nou front contra l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. En aquesta ocasió han denunciat el consistori a la Fiscalia per una suposada malversació de fons, assenyalant directament a l'alcalde, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda i a l'interventor municipal.

El motiu és un informe que desacredita el que va encarregar la Diputació de Girona, elaborat per la Universitat Rovira i Virgili, on avalava els criteris que determinen l'import a transferir del pressupost del 2022 des de l'Ajuntament cap a l'EMD, font de polèmica dels darrers mesos.

Des de l'Entitat asseguren que la diferència en les xifres ve donada per l'incompliment de l'Ajuntament de Torroella efectuat el 2015, moment en que expliquen caldria haver transferit 1.907.580,51 euros quan en realitat en van remetre 1,2 MEUR menys del que tocava.

Tot plegat l'EMD denuncia que la despesa va ser molt inferior a la prevista a la Memòria de creació de l'entitat. Segons el seu interventor, aquesta manera de procedir és "antijurídica" i posa en dubte la proposta de la Diputació de Girona al suposadament no respectar el "principi de pressupost brut".

Per la seva banda, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va sortir al pas d'aquestes acusacions lamentant que l'EMD "es faci enrere del seu compromís d'acatar l'informe tècnic extern encarregat per la Diputació" i "referma" la seva "total confiança" en els serveis econòmics i jurídics del consistori.

L'equip de govern asseguren que des del 2015 s'ha estat "interpretant i aplicant correctament, tant el conveni com la memòria a partir de la qual es fixen les transferències econòmiques a l’EMD" mentre que el contrainforme de l'Estartit "són una fugida endavant en un context de desgovern" davant les properes eleccions.

Amb tot, consideren que l'actitut de Francesc Ferrer "no té cap lògica ni jurídica, ni econòmica, ni política i embruta la bona feina, col·laboració i entesa entre l'Ajuntament i l'EMD".