Figueres invertirà 1,2 MEUR en l'última fase de la reforma integral del Museu de l'Empordà

L'espai continuarà oferint exposicions temporals i fent activitats

Les obres de l'última fase de la reforma integral del Museu de l'Empordà començaran el mes de maig i suposaran una inversió d'1,2 MEUR. L'actuació obligarà a tancar les sales permanent per engegar els treballs però la planta baixa, on s'exposen les mostres temporals, continuarà oberta al públic i es podrà continuar visitant.

La reforma preveu actuacions a totes les plantes del Museu, inclòs el sotacobert, una superfície total de 1212 metres quadrats, on es reorganitzaran els espais per millorar-ne la distribució i adaptar les sales als nous continguts.La intervenció permetrà guanyar espai expositiu a la planta baixa, primer i segon pis i, el tercer passarà a ser un espai de reserves visitables, oficines i restauració.

També es renovaran les instal·lacions de climatització i ventilació per unes més eficients, es millorarà la il·luminació i s'instal·laran plaques fotovoltaiques. Tot plegat permetrà un estalvi energètic de més del 60%.

La previsió de les obres és que estiguin finalitzades als cinc mesos, dels qual s’hi haurà de sumar l’execució museogràfica. En aquesta nova fase de rehabilitació integral del Museu de l’Empordà, s'hi invertiran prop d'1,2 MEUR, que es finançaran a través del fons Next Generation, amb una subvenció de 741.340 euros, i l0Ajuntament hi aportarà la resta.

A més de l'adequació dels espais expositius de la col·lecció, s'oferirà un nou discurs a les sales de col·lecció permanent, construït a partir d'un procés participatiu que ha implicat més de 500 persones. La primera fase del projecte museològic el va redactar Margarida Loran. La redacció del guió final hi han participat Cristina Masanés, periodista i escriptora, i de Pere Parramon, doctor en Història de l’art i màster en Comunicació i crítica d’art per la Universitat de Girona.