Banyoles ampliarà amb 33 places l’escola bressol municipal La Balca

L’Ajuntament ha sol·licitat a Educació poder construir 13 noves places d’I1 i 20, d’I2

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ampliarà amb 33 noves places l’escola bressol municipal La Balca. El consistori ja ha iniciat els tràmits amb el departament d’Educació de la Generalitat per tal de poder construir una nova unitat d’I1, amb 13 noves places, i una nova unitat d’I2, amb 20 noves places.

La proposta de projecte presentada al Departament d’Educació contempla una ampliació de l’edifici i alhora una remodelació interior. Per una banda, la proposta d’ampliació de l’edifici preveu afegir una aula més a la part de l’entrada principal, donant continuïtat al porxo i a l’edifici actual, i també afegir un volum a continuació de la cuina actual i fins al final de l’edifici. Per altra banda, es proposa una adequació interior de la zona de les actuals aula de nadons i polivalent per ubicar-hi un espai de canviadors com a la resta d’aules de l’escola.

D’aquesta manera, l’edifici s’estiraria conservant el volum i mantenint la línia estètica i funcional de l’actual. L’objectiu és que, una vegada acabades les obres, La Balca compti amb set aules amb sortida directa al jardí, lluminositat i amplitud i comunicades entre elles per la part interior i pel passadís, mantenint el projecte educatiu i funcional del centre.

L’alcalde Miquel Noguer ha explicat que “després d’haver-ne parlat amb la comunitat educativa del centre, la previsió és que aquesta mateixa setmana finalitzi la redacció del projecte i poder iniciar les obres el més aviat possible, una vegada licitat el projecte” i ha afegit que “aquest increment millorarà el nombre de places d’escola bressol a la ciutat”. La regidora d’Educació Ester Busquets ha destacat que “amb l’ampliació no canviarà la fisonomia de La Balca, sinó que es mantindrà la mateixa estructura que fins ara i totes les aules tindran accés directe al jardí, com fins ara”.

Actualment, l’escola bressol La Balca compta amb 74 places ( 8 de I0, 26 de I1 i 40 de I2) amb l’ampliació el centre passarà a tenir 107 places i se’n crearan 13 de noves d’I1, amb un total de 39 places d’I1, i 20 noves de I2, amb un total de 60 places. L’increment de places es posarà en funcionament en el moment que ho autoritzi el Departament d’Educació, una vegada finalitzades les obres durant el curs 2023-2024.