Albert Pons (En Comú l'Escala) vol fer política pels qui resideixen al poble ''tot l'any''

El candidat aposta per millorar la freqüència de busos entre el municipi i Figueres

Albert Pons, actual regidor a l’Ajuntament de l’Escala (Alt Empordà), serà el candidat d’En Comú l’Escala a les eleccions municipals del 28 de maig. Ha estat presentat de forma oficial aquest diumenge a la sala d’actes del consistori en un acte que ha comptat amb la participació de Laura López, diputada d’En Comú Podem al Congrés per les comarques gironines. Clàudia Mallart, qui també formarà part de la llista d’En Comú l’Escala, ha presentat un acte on Pons ha definit les línies bàsiques del que serà el seu programa electoral.

Com a eix vertebrador d’aquest programa, Pons ha volgut deixar clar que les seves propostes van dirigides a la població escalenca que viu tot l’any al municipi, acostumat a les massificacions turístiques. També ha destacat l’aposta d’En Comú l’Escala pel transport públic i ha explicat que el grup treballarà per millorar-lo, sobretot apostant per augmentar la freqüència de busos entre l’Escala i Figueres, “encarat especialment a estudiants i a la gent gran que s’ha de desplaçar per visitar-se a l’Hospital de Figueres”.

Pons ha destacat la importància d’aplicar polítiques públiques en matèria d’habitatge “engrandint el parc de lloguer per tot l’any” i aconseguir que més propietaris lleguin els seus habitatges a l’ajuntament per poder fer lloguer social. Així mateix, ha destacat la importància d’intensificar les polítiques d’atenció a les persones, tal pel que fa a col·lectius vulnerables com atenció a la joventut, on apostarà per inversions públiques en matèria d’esport, música i en una escola d’art.

Finalment i, també centrat en els més joves, el comú ha proposat “incentivar una col·laboració més estreta amb instituts i escoles, facilitant mitjans per la integració i la cohesió social”. Així mateix, el seu grup fomentaria polítiques juntament amb el SOC per fer aules formatives i intentar fer un grau bàsic de formació professional. Altres mesures mencionades han estat la municipalització de serveis públics a mida que vencin els contractes i desenvolupar comunitats energètiques participades entre ajuntament i particulars.