L'Aeroport de Girona tindrà un 56% menys d'operacions aquesta Setmana Santa que el 2019

Els dies que hi haurà més activitat són els dos divendres amb 24 aterratges i enlairaments

A l’espera de l’ampliació de vols que faran les companyies aeronàutiques a l’aeroport de Girona per aquest estiu, la Setmana Santa arrenca amb una sensació agredolça. El motiu és que el nombre d’operacions programades queda lluny de la que hi havia el 2019, abans que esclatés la pandèmia, i també és inferior a la de l’any passat, segons dades d’Aena.

Entre el dissabte 31 de març i el dilluns 1 d’abril hi haurà 193 operacions, un 44% menys de les 437 programades a la Setmana Santa del 2019. A més, els mateixos dies festius de l’any passat l’aeroport va tenir 288 enlairaments i aterratges, pràcticament un centenar més que aquest 2023.

Els dos dies que concentraran més vols serà precisament els dos divendres: el 31 de març i el 7 d’abril. En aquests dos dies hi haurà 24 enlairaments i aterratges de la companyia Ryanair, que de moment és la única que opera des de la terminal gironina.

Aquest diumenge arrenca la temporada d’estiu, coincidint amb el canvi horari. A partir de l’últim cap de setmana de març es preveu que cada vegada hi hagi més vols des de la terminal gironina. De forma gradual les companyies tornaran a oferir més destinacions, arribant a les 38 rutes que hi haurà al pic de l’estiu. Es tracta del mateix número de destinacions que les que hi havia l’estiu del 2022.