Territori estudiarà la viabilitat d'un tramvia entre Blanes i Lloret de Mar

L'estudi també es planteja un carril bus entre aquests dos municipis

El Departament de Territori ha encarregat a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) un estudi de millora de la mobilitat del corredor Maresme – la Selva Marítima que proposi millores dels diversos modes de transport, d'acord amb els reptes territorials i ambientals existents.

L'estudi analitzarà el conjunt de les infraestructures de transport en relació a la xarxa viària, la xarxa ferroviària i les vies ciclables, així com les propostes de millora en els serveis de transport col·lectiu. En aquest sentit, l’estudi també valorarà la viabilitat d’un sistema de tramvia entre Blanes i Lloret de Mar.

Precisament, FCG ha adjudicat la redacció de quatre estudis sobre la viabilitat dels trens – tramvia de la Costa Brava –que no incloïa la Selva Marítima--, del Pirineu, del Bages i de les Terres de l'Ebre. En paral·lel, el Departament està estudiant la implementació d'un carril bus entre Blanes i Lloret de Mar.

Arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que declara nul l'estudi informatiu i d'impacte ambiental del perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar aprovat el 2018, Territori ha mantingut diverses trobades amb els ajuntaments de Blanes, Lloret de Mar, Palafolls i Tordera, així com amb altres ens i entitats implicats, per assolir propostes de consens per millorar la mobilitat en aquest àmbit des d'un punt de vista integral.