Girona activa la gratuïtat del transport públic per als menors de 17 anys que visquin a la ciutat

La nova targeta T-16 substitueix l'actual T12 i beneficiarà 5.001 joves més que fins ara

Girona ha activat la gratuïtat del transport públic per als menors de 17 anys que visquin a la ciutat. La nova targeta T-16, que emet l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona, va entrar aquest dilluns en funcionament. Substitueix l'actual T12 i beneficiarà gairebé 14.500 infants i adolescents de la ciutat, 5.000 més que fins ara.

La regidora de Mobilitat, Marta Sureda, explica que en paral·lel a "afavorir l'accés al transport públic", també s'avança "en la conscienciació i el foment de bons hàbits amb un perfil d'usuari que volem que s'acostumi a fer servir el bus". Les noves targetes ja es poden demanar a través de la web de l'ATM. En el cas d'aquells que ja tinguin la T12, podran fer el canvi quan compleixin els 13 anys.

Tots els menors de 17 anys que visquin a Girona ja poden viatjar de manera gratuïta i il·limitada als serveis de transport públic integrats dins la zona tarifària de la ciutat. Abans d'ahir va entrar en funcionament la nova T-16, que s'adreça als infants i al jovent d'entre 4 i 16 anys.

"Celebrem les mesures que afavoreixen l'accés al transport públic, en aquest cas beneficiant directament 5000 joves que ara podran pujar al bus de manera gratuïta", destaca Marta Sureda. "D'aquesta manera, també avancem en la conscienciació i el foment de bons hàbits entre un perfil d'usuari que volem que s'acostumi a fer servir el bus", hi afegeix la regidora de Mobilitat.

Més de 14.500

La nova targeta T-16 substitueix l'actual T12, que només estava disponible per als menors de 12 anys. D'aquesta manera, les persones d'entre 13 i 16 anys, que fins ara no podien gaudir d'aquest benefici, poden sol·licitar la T-16 i seguir viatjant de forma gratuïta. En total, el canvi afavoreix 5.001 joves més. Fins ara, podien utilitzar la T12 un total de 9.491 infants a la ciutat.

La T-16 ja es pot sol·licitar a la web de l'ATM. La targeta és personal i intransferible. Aquelles persones que hagin de fer el canvi de targeta podran tramitar la substitució quan hagin complert els 13 anys.

El tràmit també es pot fer presencialment a la taquilla del Centre d'Atenció al Client (CAC) de l'ATM de Girona, situat a l'estació d'autobusos; a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de la Delegació del Govern o a qualsevol ajuntament adherit al Consorci de l'ATM.