L’Ajuntament de Tossa s’adhereix a una plataforma per a prevenir el bullying

Es seguirà un criteri per a prevenció, detecció i actuació en assetjament i ciberassetjament

L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) s’ha adherit a la Plataforma PDA Bullying, una xarxa d'institucions, formada per 126 entitats, de les quals hi ha administracions públiques com l’Ajuntament de Platja d’Aro, de Barcelona, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Govern d’Aragó i el Ministeri de Sanitat, entre d’altres.

Aquesta promou bones pràctiques per a la prevenció, detecció i actuació en l'assetjament i el ciberassetjament entre iguals, així com altres violències presents a la infància i l'adolescència. Ho fa a través d’un codi de bones pràctiques, un conjunt de criteris i indicadors verificables consensuats per totes les organitzacions membres de la plataforma.

Des de la Taula de Convivència de Tossa, on hi participen diversos agents del municipi (Ajuntament, escola, institut, cossos de seguretat, serveis socials, salut, etc), s’està treballant en la cohesió i respecte dels grups i la prevenció del Bullying. Segons Anna Prieto, regidora de Joventut i Educació, “és molt important tenir eines per poder protegir als nostres infants i joves”.

Les primeres accions previstes es duran a terme a l'institut, Casal de Joves i Esports.