Troben en una obra a Castell d'Aro dos fusells AK-47 enterrats amb roba i cinta americana

Els Mossos d'Esquadra han custodiat les armes i han obert una investigació

Troballa inusual, i sorprenent, durant unes obres a Castell d'Aro (Baix Empordà). Quatre treballadors que estaven aixecant el mur d'una empresa van desenterrar dos paquets embolicats amb roba i cinta americana. Quan els van obrir, a dins dels farcells hi havia dos fusells de guerra kalàixnikov tipus AK-47 i dos carregadors sense munició.

Els obrers van alertar els Mossos d'Esquadra, que cap a les dotze del migdia van anar fins a l'obra -situada en una zona muntanyosa- i van endur-se les armes. Els dos fusells d'assalt són reals i la policia els remetrà ara a la unitat de balística del cos perquè els examini. La unitat d'investigació dels mossos s'ha fet càrrec del cas i treballa per intentar esbrinar-ne la procedència. Aquestes armes les solen utilitzar grups criminals.

Precisament, fa poques setmanes els Mossos d'Esquadra també van intervenir dos fusells kalàixnikov a les comarques gironines. Va passar a finals de gener a l'àrea de servei de l'AP-7 a Garrigàs (Alt Empordà). De matinada, una patrulla que s'havia aturat a posar carburant va observar com dos homes -que també s'havien parat a la benzinera- es posaven nerviosos.

Això els va semblar sospitós, i quan els agents van registrar-los el vehicle, van trobar fos fusells AK-47 al maleter. Les armes estaven inutilitzades. Els Mossos van comissar els fusells i van detenir els dos homes, un francès de 31 anys i un jove de 25 procedent de Mauritània, per tinença il·lícita d'armes i falsificació documental (perquè el cotxe duia plaques de matrícula falses).