Presenten Dolors Barceló (Junts) com a candidata per a liderar Castelló d'Empúries

Proposa dinamitzar el centre històric o la renovació dels ponts d'Empuriabrava

La candidata de Junts per Castelló d’Empúries (Alt Empordà) a les eleccions municipals, Dolors Barceló, ha presentat aquest divendres al vespre els objectius principals del seu projecte per al municipi. Durant l’acte, que s’ha fet a la Sala Gòtica i ha comptat amb la participació de l’exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i de l’alcaldessa de Girona i diputada al Parlament, Marta Madrenas, Barceló ha recordat que és fonamental “una planificació estratègica clara a deu anys vista, per tal de marcar cap a on volem anar”.

La candidata, que s’ha descrit com una persona “honesta i treballadora”, ha posat l’accent en projectes com la dinamització del centre històric, apostant per la rehabilitació d’El Centro i per promoure la restauració de la basílica, i la renovació dels ponts d’Empuriabrava, entre altres iniciatives: “Tenim la voluntat política de fer-ho amb seriositat i solvència”, ha afegit .

Un dels eixos del programa és retenir i fomentar el talent, facilitant als joves que es quedin a viure al poble, per a això cal “promoure un parc d’habitatges per a aquest col·lectiu, adaptar la connectivitat a les seves necessitats i oferir-los oci i cultura”.

També ha destacat que al municipi hi ha empreses de diversos sectors reconegudes arreu, un valor afegit que sovint no es reconeix ni s’aprofita prou; segons Barceló: “els emprenedors del municipi poden esdevenir referents formatius per als joves i pols d’atracció per a altres empreses que vulguin venir a casa nostra”.

La candidata també ha remarcat que la seguretat és prioritària: “Cal un pla de xoc per a la prevenció dels assalts als habitatges”. “Cal ajudar els propietaris afectats amb una oficina de proximitat que els escolti, els atengui i assessori”, ha subratllat. En aquest sentit, s’ha referit al nou marc legal que Junts ha promogut contra les ocupacions.

Barceló ha lloat l’equip que forma la candidatura, “un conjunt de persones que estimen el poble, amb força i il·lusió, gent preparada i valenta per transformar el municipi”.