Endesa reforma la xarxa a Fontajau i garanteix el subministrament durant els partits del Bàsquet Girona

Els treballs han suposat una inversió de 62.000 euros

Endesa ha finalitzat els treballs de reforma tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió al barri de Fontajau de Girona amb l’objectiu de reforçar el subministrament elèctric al Pavelló Municipal Girona-Fontajau i la seva zona d’influència per tal de deixar-la preparada per poder absorbir més demanda i garantir la qualitat i la continuïtat del servei, en particular durant els partits del Bàsquet Girona. Els treballs han suposat una inversió de gairebé 62.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia.

Així, per una banda, s’ha estès un nou tram de cable de mitjana tensió a 25 kV de 340 metres de longitud que discorre paral·lel a l’equipament municipal, a l’Avinguda Josep Tarradellas, per tal d’enllaçar dos centres de transformació que fins ara estaven aïllats i crear el que tècnicament s’anomena una anella elèctrica.

Dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per vies alternatives (tot recuperant més ràpidament potència i clients). Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

Per una altra banda, s’han renovat tecnològicament un dels centres de transformació enllaçats, on s’han substituït les seves antigues cel·les per unes de noves que incorporen elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants.

Aquesta nova tecnologia redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual. L’aparellatge, completament estanc, té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i és més segur per al personal tècnic, quan ha d’accedir a la instal·lació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

Igualment, s’ha fet un pas més en la digitalització de les infraestructures, ja que s’hatelecomandat la unitat. És a dir, se l’ha dotada amb sistemes de control remot que permeten realitzar maniobres d’operació a distància. Així, des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona, es pot accionar a distància els dispositius de la instal·lació sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs.

El Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció de fins a un 20% del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions en cas d’incidències.