Castelló d'Empúries presenta un projecte de 4 MEUR als Next Generation

Està estructurat en quatre eixos i 31 actuacions

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) concorre a la convocatòria d’aquest 2023 de les subvencions del fons europeu Next Generation, amb el projecte 'Castelló d’Empúries, dues ànimes de cultura, natura i esport', sol·licitant un import que supera lleugerament els 4 milions d’euros (MEUR).

La proposta castellonina és un projecte global, amb dos pilars principals, la rellevància d’Empuriabrava i els esports nàutics, per una banda, i el nucli històric com a epicentre cultural amb la creació de nous espais que permetin actualitzar el model turístic i donar visibilitat a l’aposta pel turisme sostenible.

El treball s’ha estructurat en quatre eixos que contenen 31 actuacions- El primer eix és la transició verda i sostenible que “pivota entorn de la creació d’espais que exerceixin de refugi ecosistèmic, davant el canvi climàtic, i de nou motor turístic. En segon lloc l’eix de millora de l’eficiència energètica amb la connectivitat de camins per a la pràctica del cicloturisme, que permet connectar els dos nuclis amb altres rutes.

El tercer eix és la transició digital amb incorporació d’elements singulars amb la finalitat de generar el desenvolupament de productes turístics amb actuacions de valor com l’estratègia de màrqueting de continguts, un software d’accessibilitat turística del destí o anàlisi BiG Data, entre altres. En una lloc, el quart eix és l’increment de la compatibilitat amb la construcció d’un centre d’esports nàutics, que ha de permetre ser una acceleradora de les activitats i empreses nàutiques esportives d’Empuriabrava.

L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, valora molt positivament la proposta que opta a la subvenció, presentada des del Departament de Turisme amb la implicació de diverses àrees de l’Ajuntament. “El primer pas per començar la transició energètica de forma global el vam fer l’any passat amb la redacció del Pla Estratègic de Transició Energètica. Si aconseguim aquesta subvenció, ens permetrà encarar-lo de forma molt diferent pel que fa al nou rumb que ha d’agafar el turisme a casa nostra”.

L’Ajuntament també va  concórrer a una altra convocatòria dels Next Generation, en aquest cas amb referència a mesures d’estalvi energètic en la rehabilitació de la Sala Municipal, de més d’1 MEUR.