Els Premis Recvll de Blanes reben fins a 93 propostes

Enguany inclou una nova categoria de cançons inèdites en català

La 59a edició dels premis Recvll de Blanes (Selva) ha rebut un total de 93 treballs, gairebé el doble que les presentades l’any passat, que van ser 56. La major part provenen de Barcelona, amb 36 autors; 15 són de Girona, a les quals també cal sumar les 11 persones de Blanes.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és l'afegit d'una nova categoria que premiarà una cançó en català que ha de ser inèdita i composta ex professo. La resta de categories; narració, poesia, periodisme, retrat literari i teatre, es mantenen.

Fa uns dies el jurat dels Premis Recvll que encapçala l’escriptora gironina Maria Mercè Roca es va reunir per emetre el veredicte amb la resta de membres. Abans de la trobada, que va tenir lloc a la direcció general de Cultura de la Generalitat a Girona, van mantenir-hi una breu trobada tant el director dels Serveis Territorials, Josep Calataiud, com el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, Albert Sanz.

L'entrega de premis serà aquest diumenge a les dotze del migdia al Teatre de Blanes, que comptarà amb intervencions musicals de la poetessa Odile Arqué acompanyada a la guitarra per Chiara Gianni. També s'aprofitarà per portar a terme la commemoració del centenari de l’escriptor mallorquí Jaume Vidal i Alcover (Manacor, 1923 – Barcelona, 1991), que compta amb una extensa obra poètica, narrativa, teatral i assagística.