Fins a 23 ferits, un d'ells crític, en l'incendi a un habitatge de Salt

Dues persones han saltat daltabaix de l'edifici per salvar-se de les flames

ACTUALITZAT 11:58h | L'incendi a primera hora d'aquest matí a un pis a Salt (Gironès) hauria deixat un total de 23 adults ferits de diversa consideració, una d'elles en estat crític, segons ha pogut saber El Gerió Digital i ha confirmat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L'avís al 112 l'han efectuat els veïns a les 8:12h alertant d'una important columna de fum i flames que sortien pel balcó de la primera planta d'un bloc de cinc pisos situat al passatge de Roger de Llúria número 1 de la ciutat.

Fins allà s'hi han desplaçat un total de deu dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat que han iniciat les tasques d'extinció, donant el foc per controlat a les 9:03h. Les flames, que han pujat per la façana i un pati interior, han obligat a confinar fins a onze persones als habitatges situats damunt del pis afectat.

Amb tot, fins a 23 adults han resultat ferits: vint lleus, un crític, un greu, un menys greu. De tots aquests fins a dos els han traslladat a l'hospital Santa Caterina de Salt i dos al Josep Trueta de Girona. Es tractaria de dos homes i dues dones. El SEM hi ha destinat un total de nou ambulàncies al lloc dels fets.

Entre les persones ferides, dos s'havien precipitat caient a través de la façana i un altre des de la coberta adjacent. Es tractaria dels ferits en estat crític i greu que han ingressat al Trueta.

D'altra banda, els Bombers que han supervisat el pis incendiat juntament amb l'arquitecte municipal per determinar possibles danys estructurals. Una vegada finalitzades les comprovacions han determinat que ha quedat malmès el forjat del pis cremat, que és de volta catalana, com també l'habitatge situat a sota, per la qual cosa han quedat desallotjats indefinidament.

A les 10:30h encara quedaven molts efectius de la Policia Local, membres del SEM i de Bombers a la zona que han despertat l'interès i la curiositat dels veïns.