ERC critica el concurs de recollida d’escombraries de Torroella

Els republicans expliquen que el consistori vol invertir 20.000 euros mensuals en el servei

L'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya, va declarar nul, el gener passat, el procediment de licitació del contracte dels serveis d'escombraries, de neteja viària i de platges i clavegueram a Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Una nul·litat anunciada que segons Josep Maria Rufí, portaveu municipal d’ERC "transmet una pèssima imatge de Torroella de Montgrí i posa en evidència una mala gestió dels recursos que provocarà un cost afegit d’uns 240.000 euros de despesa addicional pel municipi aquest any: uns 20.000 euros mensuals", ha dit.
 
Actualment el consistori ha endegat un nou concurs contractual que segons els republicans "serà una llosa pels ciutadans". En aquest sentit avancen que es tractaria d'una inversió de 33 milions d’euros per als propers 13 anys. Rufí ha afegit que "un concurs d’aquest import i durada requereix un consens ampli que no s’ha buscat en cap moment. ERC proposem el fraccionament en tres contractes -escombraries, neteja viària i platges- amb empreses mitjanes, que siguin del municipi, amb una durada de com a màxim sis anys".

ERC apunta que el procediment "no reflecteix el que necessita el municipi, no fomenta el reciclatge i no suposa cap estalvi respecte del que ja s'està fent". Davant la proposta de l’Equip de Govern de nomenar un comitè d’experts, ERC exigeix una valoració externa imparcial de les propostes part d'un òrgan especialitzat. "Els republicans només demanen una mica de seny", ha rematat Rufí.