Trias: 'Els barcelonins tenen enveja del Temps de Flors'

Carles Puigdemont, assegura que la mostra "és un èxit" però que cal anar innovant per "no desaparèixer o recular"

L'acte d'inauguració de la 58a exposició de 'Girona, Temps de Flors' ha comptat amb la presència de diverses personalitats i polítics destacats de la ciutat. L'encarregat de donar el tret de sortida a la mostra ha estat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha explicat que es sentia "satisfet i emocionat" per poder participar en un acte d'aquestes característiques. L'acte s'ha realitzat en un lloc emblemàtic, a les escales de la Catedral.

"Jo sempre dic que ser l'alcalde de Barcelona i exercir la capitalitat de Catalunya no vol dir aprofitar-se, sinó estar al servei de tots els ciutadans", ha començat Trias. Segons el batlle barceloní, la mostra floral és "extraordinària" i és admirada pels ciutadans de Barcelona. "Aquesta mena d'iniciatives ajuden a crear expectativa i fa que molta gent s'apropi fins a la ciutat", ha afegit.

Trias ha assegurat que l'exposició és la màxima representació dels objectius que té el país. "El certamen reuneix tot això, és una manera d'apropar la cultural, l'art, la innovació a la gent", ha valorat. L'alcalde de Barcelona no ha dubtat en subratllar que els barcelonins tenen "enveja sana" de Girona per alguns dels últims èxtis que ha aconseguit, d'una banda tenir el millor restaurant del món i la possibilitat que l'equip de futbol de la ciutat pugi a primera divisió.

"Una edició especial"

"Passi el que passi, és molt important que en aquests moments difícils hi hagin projectes com aquests que creen il·lusió i esperança, és el que s'ha de fer ara", ha ressaltat. Tant l'alcalde de Barcelona com el batlle gironí, Carles Puigdemont, han coincidit en que les dues ciutats estan més a prop i unides que mai gràcies al tren de gran velocitat.

"Aquesta és una edició especial per diversos motius. Girona està més que mai al mapa de la gastronomia o el patrimoni", ha subratllat Puigdemont. Segons l'alcalde de la capital gironina, avui en dia Barcelona i Girona estan "a les portes" d'una nova era de relacions i intercanvi cultural privilegiada que hem de saber aprofitar en benefici mutu".

Puigdemont ha comentat que tant els restaurants com els hotels "tenen bones expectatives" per aquests dies però que espera que totes les activitats paral·leles que s'han organitzat fins al 19 de maig siguin "un èxit". "Volem que totes les activitats culturals tinguin un gran ús i sedueixin a un ampli nombre de persones", ha assenyalat.

Finalment, l'alcalde de Girona ha comentat que l'exposició és reconeguda arreu del territori per ser un "èxit" però que és necessari anar innovant per no "morir o decaure". "Quan vam arribar a dirigir el govern de Girona ja vam dir que era necessari innovar cada any, no ens podiem resignar i conformar-nos", ha valorat. Per això, l'alcalde ha assegurat que els propers anys es continuarà modernitzant l'exposició.

Per la seva banda, la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, ha volgut fer un reconeixement a les brigades municipals i a tots els voluntaris i col·laboradors que, any rere any, fan possible un esdeveniment com 'Girona, Temps de Flors' sigui una gran oportunitat. La regidora també ha destacat el "salt internacional" que ha suposat per a l'exposició el fet d'estar present aquest any al festival internacional de la ciutat britànica de Salisbury i els espais florals que s'han repartit a Perpinyà.

La inauguració s'ha emès per primera vegada en 'streaming' i s'ha tancat amb l'actuació dels Marrecs de Salt, una de les colles de referència de les comarques gironines. Els castellers han alçat un pilar de quatre i un quatre de sis amb agulla. Tot seguit, les autoritats han fet un petit recorregut per alguns dels espais imprescindibles d'aquesta mostra com el muntatge que va patir una bretolada la setmana passada i que es va cremar.
  • Xavier Trias, comenta que l'exposició apropa 'la cultura, l'art i la innovació' a la gent
  • Carles Puigdemont, apunta que el Temps de Flors continuarà innovant en les properes edicions