Roses renovarà l'enllumenat de Santa Margarida per 600.000 euros

Instal·larà làmpades LED en 145 punts de llum

El ple municipal de Roses (Alt Empordà) ha aprovat definitivament el projecte de substitució de l’enllumenat de les avingudes del Nord, del Pastor, del Port Estaca, de la Illeta i del carrer de la Punta de la Farrera de la urbanització de Santa Margarida, una instal·lació antiga i poc eficient que produeix un consum energètic elevat.

L’actuació, que compta amb un pressupost total de 599.459 euros, renovarà un total de 145 llums obsoletes, homogeneïtzant-les i adequant-les al reglament d’eficiència energètica.

Les actuacions previstes consistiran en la la retirada dels equips existents, bàculs, llumeneres i quadre elèctric, així com la realització d’una nova xarxa de baixa tensió i el conjunt d’il·luminació amb làmpades LED. També es preveu la substitució de totes les lluminàries que donen servei a l’àmbit de la rotonda i accessos de la carretera C-260.

La nova instal·lació comptarà substituirà les 145 llums antigues per 120 lluminàries que oscil·laran entre els 58 i els 141 watts  de potència en funció de les característiques i necessitats de cada espai. El total de potència serà de 10.707 kW, que és menys del 45% de la potència actual instal·lada, aconseguint així una important reducció del consum energètic, unificant al mateix temps la il·luminació i una menor contaminació i intrusió lumínica a les finques privades.