Ayats (ERC) assegura que cal apostar pel ''nou trueta'' i executar els nous CAP

El candidat a l'alcaldia de Girona s'ha reunit amb el conseller de Salut, Manel Balcells

“Cal apostar més que mai per un sistema de salut públic i de qualitat”. És el compromís que ha traslladat el Vicealcalde i candidat d’Esquerra a Girona, Quim Ayats, al Conseller de Salut, Manel Balcells. Durant la trobada, l’alcaldable republicà ha posat l’accent sobre una màxima: “La salut és una part clau del nostre estil de vida, i un dels elements que fan de Girona un referent de qualitat de vida”. 

Ayats posa en valor la feina conjunta entre el govern de l’Ajuntament de Girona i el de la Generalitat, que ha permès que el pressupost de la Generalitat pel 2023 “faci una aposta històrica per la salut a Girona”. “Avancem cap al nou Trueta i el futur campus hospitalari més important de Catalunya”, sosté el Vicealcalde, “alhora que es reforça l’actual Trueta i el Santa Caterina, fent-los encara més referents”.

Així mateix, destaca que “gràcies a la feina incansable d’Esquerra hem desencallat els projectes dels nous CAP de l’Eixample i de Taialà-Germans Sàbat i la millora del CAP de Can Gibert del Pla, uns equipaments imprescindibles pel barri i la ciutat”.

Per la seva banda, el Conseller Manel Balcells posa en valor l’excel·lent feina que està fent Esquerra Girona per la ciutat i el lideratge de Quim Ayats, i destaca que en aquest pressupost de 2023 es destina un 11% més de recursos a la salut. “És una palanca de canvi que permet enfortir el sistema de salut públic, un pas decisiu per dotar-lo dels recursos que es mereix”, assegura Balcells, “una decisió que implicarà la consolidació de més de 4.000 professionals, el reforç de l’atenció primària i de l’atenció a la salut mental, i una reducció de les llistes d’espera”.