Olot ampliarà la sala de cerimònies del cementiri per 180.000 euros

Els treballs tindran una durada de sis mesos

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) ha aprovat el projecte d'ampliació de la sala de cerimònies del cementiri d'Olot. El projecte permetrà augmentar la superfície de les instal·lacions per millorar-ne la capacitat. L’empresa Besora, concessionària del cementiri, és la promotora del projecte que té un pressupost de 180.000 euros. Els treballs es preveu que tinguin una durada de sis mesos durant els quals es podran continuar utilitzant aquestes instal·lacions del cementiri de la ciutat.

En concret, els treballs preveuen l’enderroc del mur actual que tanca la sala de cerimònies i la reconstrucció del porxo per tal d’allargar el volum existent en sentit sud-est del carrer Macarnau. La reforma projectada seguirà l'estil i la línia de l'actual de les instal·lacions, amb parets d'obra, acabats remolinats, bigues de fusta i aïllaments així com fusta i plaques de pladur a la zona porxada.

A més, també s'instal·larà un nou sistema de climatització i es redistribuirà la zona d'orador situant-la al final de la sala i els bancs, que s'ubicaran en sentit perpendicular a la façana principal. Amb aquests treballs, la sala de cerimònies comptarà amb una tercera part més d’aforament que l’actual. Així, una vegada completada la reforma, les instal·lacions tindran capacitat per a unes 400 persones.

19 anys de sala de cerimònies

La sala de cerimònies del cementiri d’Olot està en funcionament des de l’any 2004. Es va inaugurar coincidint amb la Diada de Tots Sants, junt amb el forn crematori que també s’hi va instal·lar per fer front a l’increment de la demanda d’aquests serveis funeraris a la ciutat i comarca.

La sala està pensada per acollir cerimònies de comiat, tan religioses com civils. Des de la seva obertura ha notat un augment considerable d’actes que acull, especialment durant l’època de COVID. De gener de 2005 a final de 2022, han estat gairebé 2.000 les cerimònies que si han celebrar. L’any 2022, han estat 244 i han representat un 61,62 % de les cerimònies realitzades a Olot.