Mas trasllada a Rajoy que cal ampliar l'objectiu de dèficit per tenir pressupost

Els dos presidents s'han trobat durant uns vint minuts i no han abordat el tema del procés català

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha traslladat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que cal ampliar l'objectiu de dèficit per tenir pressupost, segons han explicat fonts de Presidència a través d'un apunt en el seu twitter. Els dos presidents s'han trobat durant uns vint minuts aprofitant que Rajoy és a Barcelona per inaugurar el Saló de l'Automòbil.

Segons ha explicat posteriorment el mateix Mas, ha estat una conversa "ordinària" en què han parlat de dèficit, però no del procés català. "D'això i només d'això", ha assegurat en preguntar-li els periodistes. Mas s'ha limitat a expressar la impossibilitat de fer els pressupostos fins que no es conegui l'objectiu de dèficit. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ja va advertir dimarts que el Govern i el propi Mas aprofitarien qualsevol moment de la visita de Rajoy i del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per traslladar la necessitat d'ampliar l'objectiu de dèficit de Catalunya i de fer-ho ja per poder presentar els pressupostos. Homs va dir que si calia, es parlaria a peu dret i de forma informal.

I així ha estat, Mas s'ha trobat durant uns vint minuts amb Rajoy i això és exactament el que li ha expressat, sense tocar el tema del procés català. Així ho ha explicat ell mateix en conversa informal amb els periodistes minuts després, entre el dinar que ha compartit amb ell i la passejada pel Saló de l'Automòbil.

Ambdós dirigents també han comentat la trobada que aquesta tarda mantindran el ministre Montoro i el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que insistirà en aquesta idea de l'objectiu de dèficit.