Els robatoris a esglésies gironines baixen gairebé a la meitat el 2022

Els Mossos d'Esquadra han rebut dotze denúncies i l'any anterior en van ser 22

Els robatoris a esglésies, ermites i temples de la diòcesi de Girona s'han reduït gairebé a la meitat el 2022. Al llarg de l'any, els Mossos d'Esquadra han rebut un total de dotze denúncies, un 45% menys que el 2021 quan en van ser 22.

Aquest dilluns ha tingut lloc la reunió de seguiment que fan periòdicament el Bisbat de Girona i els Mossos d'Esquadra en el marc del pla de prevenció de robatoris als més de 1.100 temples de les comarques gironines.

La posada en marxa i desplegament del pla l'any 2010 per, precisament, combatre els robatoris ha permès "reduir considerablement" les incidències gràcies a la coordinació i, també, als consells de seguretat oferts a les parròquies tant en robatoris com en altres modalitats delictives com estafes.

Segons informa el Bisbat en un comunicat, a la reunió hi van participar per part del Bisbat l'administrador diocesà, Lluís Suñer, la secretària tècnica de Patrimoni Cultura, M. Antònia Clarà, i el delegat de Mitjans de Comunicació, Xavier Roca, i, per part dels Mossos, el comissari en cap de la regió policial de Girona, Josep Milan, la caporal Mercè Vidal i l'agent Marta Pla.