Augmenten les peticions per fer obres menors i reformes d'habitatges

L'Ajuntament de Girona ha tramitat un 21% més de llicències d'obres

La crisi econòmica ha fet caure en picat les peticions de llicències d'obres majors als ajuntaments, i Girona no n'és una excepció. Si el 2011 en va tramitar 734, un any després s'ha tancat amb 495, un 40% menys. Tot i això, el consistori ha ingressat 36,8 MEUR per aquestes llicències d'obres majors.

En canvi, segons ha posat de relleu el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, ha crescut l'activitat d'obres menors, és a dir, de petites obres de reforma. Si el 2011 es van tramitar un total de 847 llicències per a obres menors, durant el 2012 el consistori en va autoritzar 1.068, un 21% més. "Aquest tipus de llicències havien baixat molt durant el boom immobiliari i ara, en canvi, s'estan recuperant i l'obra menor torna a agafa embranzida per temperar la davallada de l'obra major", ha indicat el regidor.

Durant el 2012, l'ajuntament va ingressar més de 41 MEUR per tramitacions de llicències d'obres. D'aquests, el volum més important correspon a llicències d'obra major (36 MEUR) i la resta, uns 4,3 MEUR, a obres menors. La xifra global de tramitacions de llicències no ha variat massa en un any, ja que al 2011 eren 1581 i, un any més tard, 1.563.

Pel que fa a les llicències d'activitats, durant el 2012 l'ajuntament en va atorgar 560, de les quals 22 responien a obertures de restaurants.

Nous projectes de ciutat

Durant la presentació de la memòria de 2012 corresponent a l'àrea d'Urbanisme, el regidor ha avançat quins són els projectes amb els quals actualment treballa l'ajuntament. Per una banda, ha explicat que en les properes setmanes presentaran un projecte sobre els rius de Girona que consisteix en recuperar tots els rius de la ciutat i usar-los "de nexes d'integració entre els barris".

Altres projectes urbanístics de millora que estan sobre la taula i en procés de redacció són els de la Devesa (que ha de millorar la connexió amb el Barri Vell), la millora dels accessos a la vall de Sant Daniel, la millora de la connectivitat de plaça Catalunya amb la plaça del Mercat del Lleó i l'Eixample i la millora de la connexió entre el carrer del Carmes i Vila Roja. "Són projectes que donen resposta a demandes històriques dels gironins", ha afirmat.

L'oficina de turisme de la Generalitat es trasllada a la Rambla

D'altra banda, la regidora de Comerç i Turisme, Coralí Cunyat, ha explicat que l'oficina de turisme de la Generalitat, situada a l'edifici de la seu del Govern, s'ha hagut de tancar per uns despreniments a la coberta. Arran d'aquests fets, han decidit accelerar un projecte que havia liderat l'ajuntament, que demanava que els serveis turístics que ofereix la Generalitat es poguessin integrar a l'oficina municipal de turisme, situada a la Rambla.

Des d'aquesta setmana, les tècniques de turisme de la Generalitat ja treballen des de la Rambla i, per tant, Girona disposa ara només de dos espais de serveis als turistes: el punt de benvinguda (situat sota vies i destinat als viatges en grup i visites guiades) i l'oficina de la Rambla.