La llevantada castiga durament la Costa Brava i Platja d'Aro tanca l'accés al passeig marítim

Les onades han superat els 2,5 metres d'alçada en tot el litoral

El temporal de llevant està castigant durament la Costa Brava amb onades superiors als 2,5 metres d'alçada i cops de vent que han superat els 90 km/h en alguns punts de l'Alt Empordà segons els observatoris del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

La pluja i el vent han obligat en alguns casos, com a Platja d'Aro (Baix Empordà) a tancar l'accés al passeig marítim per evitar incidents. Allà s'han registrat cops de vent superiors als 50 km/h tot i que a les onze del matí en prou feines es portaven recollits 7 litres per metre quadrat.

A Portbou i Llançà en canvi el vent ha superat els 90 km/h però s'ha recollit una quantitat semblant de precipitació. En zones més d'interior com ara al Pantà de Darnius o a Girona s'han registrat una major precipitació amb 9 i 8 litres per metre quadrat respectivament.

A muntanya ha començat a nevar amb força a Setcases i altres punts del Ripollès com ara Camprodon i indrets de la Cerdanya. La precipitació és en tot cas menor del que registraven els models atmosfèrics malgrat s'espera que en alguns punts de les comarques gironines s'arribin als 100 litres per metre quadrat acumulats en 24 hores.