Arrenca la setmana amb davallada de temperatures, vent, mala mar i precipitació

L'episodi més important de neu tindrà lloc el dimarts

La setmana ha començat tal i com s'havia anunciat per part del Servei Meteorològic de Catalunya amb una forta davallada de les temperatures que a la demarcació de Girona en prou feines arribaran als 10ºC de màxima al llarg del dia acompanyats de tramuntana per avui i que demà es transformarà en llevantada, deixant pas a un intens episodi de precipitacions amb nevades importants a les zones de muntanya del Ripollès on s'hi pot acumular un pam de neu.

Amb tot, per aquest dilluns hi haurà precipitació però en menor mesura i una cota de neu que girarà entorn els 500 metres on es poden acumular fins a 2 centímetres a l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès i la Selva.

Per la seva banda Protecció Civil ha activat l'alerta per fort onatge. Des d'avui i fins dimecres, poden superar els 2,5 metres a la Costa Brava. El Servei Meteorològic de Catalunya també pronostica mar de fons de l'est a tot el litoral català. El temporal marítim s'incrementarà dilluns al matí sobretot a les comarques gironines i cap a la tarda s'anirà ampliant a la resta de la costa. Per això, Protecció Civil demana extremar precaucions i no apropar-se a zones de risc com poden ser espigons i passejos marítims.

Dijous també s'espera precipitació tot i que en menor mesura i el divendres la situació milloraria per deixar a un cap de setmana amb temperatures més normals i el retorn de l'anticicló.