El PP reclama a la Generalitat les inversions pendents a Girona

Concepció Veray apunta que prorrogar els pressupostos seria negatiu per la ciutat

El grup municipal del Partit Popular (PP) a l’Ajuntament de Girona ha presentat una moció per al proper ple per tal "d’instar la Generalitat a presentar amb caràcter immediat els pressupostos per al 2013 i incloure en ells algunes de les inversions pendents a la ciutat de Girona". La portaveu dels populars al consistori, Concepció Veray, ha explicat que “si la Generalitat prorroga els pressupostos de l’any passat hi ha inversions importants de la ciutat de Girona que quedaran en la indefinició un any més” , i ha destacat que “seria una gran irresponsabilitat”.

Segons Veray, “la llei de pressupostos és la més decisiva que ha d’aprovar el Govern i d’ella depenen molts aspectes del dia a dia dels catalans i dels gironins”. En aquest sentit, la portaveu popular ha dit que “Catalunya necessita uns pressupostos que serveixin de full de ruta per treballar en la lluita contra la crisi econòmica i generar ocupació”, alhora que ha explicat que “uns pressupostos prorrogats ens perjudiquen, perquè no s’adapten a la realitat del moment i perquè frenen les inversions”.

Els populars demanen en la seva moció que els pressupostos de la Generalitat per al 2013 incloguin partides destinades a inversions prioritàries per la ciutat de Girona com són el nou Hospital Dr. Josep Trueta, la nova estació d’autobusos, l’ampliació del CAP Montilivi, les obres de l’escola El Bosc de la Pabordia i el nou institut de la ciutat.  “Són projectes que fa temps que els gironins esperen i que si no es presenten els pressupostos per aquest any hauran d’esperar com a mínim un any més”, ha manifestat Veray. “Igual com es reclamen les inversions que depenen de l’Estat, és de justícia reclamar les que depenen de la Generalitat, que a nivell municipal són molt importants i necessàries”, ha dit la portaveu popular.

Finalment, Veray ha dit que "el Govern de la Generalitat ja no té excusa ni argument per no presentar els pressupostos després que el Govern de l'Estat hagi anunciat ja la flexibilització del dèficit a les Comunitats Autònomes, així que li demanem i reclamem que assumeixi la seva responsabilitat i no demori ni un dia més la seva presentació".