Iceta assegura que l'Estat jugarà ''fort'' pel futur museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

El ministre de Cultura va visitar Girona i Salt

El ministre de Cultura, Miquel Iceta (PSOE), va visitar ahir Girona i Salt on, en aquesta darrera localitat, va confirmar que l’Estat jugarà “fort” pel futur museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Iceta, tot i que va admetre que els terminis van “una mica més tard del que faria falta”, va insistir que hi ha “una voluntat molt ferma” de tirar endavant aquest projecte, que tindria com a seu el municipi de la Costa Brava, on ja s’han organitzat exposicions temporals a l’estiu amb peces de la col·lecció de la baronessa Thyssen. D’ella, el ministre va explicar que està “molt compromesa” amb el futur museu i que ha insistit “molt” perquè l’Estat hi aposti també.

El ministre també es va reunir amb el director del festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, per analitzar camins de col·laboració. Pel que fa al futur arxiu de Girona, un assumpte encallat durant anys, va dir que el govern manté “una política molt ambiciosa” en aquest àmbit amb “inversions molt potents tant en restauració d’edificis com d’equipaments”.