Tornen a fer pagar 6 euros per visitar el Torrent de la Cabana de Campdevànol glaçat

També s'ha limitat l'aforament a 400 persones

El paratge natural del Torrent de la Cabana de Campdevànol tornarà a ser de pagament a partir del cap de setmana del 4 i 5 de febrer. Per accedir-hi, els visitants hauran d'abonar els sis euros de l'ecotaxa (els menors de 12 anys no paguen) i l'aforament estarà limitat a 400 persones.

L'Ajuntament informa que el fet que els gorgs s'hagin glaçat ha provocat una gran afluència de visitants i, per això, s'ha decidit avançar el pagament. A partir d'aquest dissabte per visitar els gorgs serà necessari fer la reserva prèvia a través de la pàgina web 'torrentdelacabana.cat'.

Les baixes temperatures dels darrers dies han fet que els gorgs del Torrent de la Cabana s'hagin glaçat, tot i que hi havia poca aigua. L'espectacularitat d'aquest paratge provoca un efecte crida i ha fet que molta gent hagi optat per anar-hi d'excursió. L'Ajuntament de Campdevànol considera "imprescindible" limitar-ne l'accés per "protegir i conservar" aquest espai natural i també per garantir la seguretat dels visitants i evitar accidents.

L'ecotaxa només s'haurà d'abonar els caps de setmana, mentre que els dies laborables l'accés serà lliure. A partir de setmana santa, el pagament per l'accés serà diari. Segons informa el consistori, els diners recaptats es destinen a cobrir el cos d'informadors i servei de vigilància de l'espai, així com a accions per millorar la conservació de l'entorn.

L'Ajuntament també recorda que només es pot aparcar a les zones degudament habilitades i, en cas de no complir-ho, les sancions poden arribar als 1.500 euros.