Salt presenta La Segments, una cursa ciclista amb espai firal i desfilada de moda

Els premis seran medalles NFT

Salt (Gironès) serà la seu de la primera edició de La Segments, una proposta vinculada al món del ciclisme i que, al voltant de l’eix principal que serà una cursa, també inclourà un espai firal i una desfilada de moda amb marques especialitzades vinculades al sector. L’esdeveniment se celebrarà els dies 2, 3 i 4 de juny i tota l’activitat tindrà la Gassol com el seu centre neuràlgic.

Organitzat per Myhealp, S.L., empresa tecnològica i d’esdeveniments saltenca, conjuntament amb l’Ajuntament de Salt, La Segments neix amb l’objectiu de convertir-se en un referent i amb la particularitat que la cursa ciclista unirà les modalitats de BTT i Gravel. El CEO de Myhealp, S.L., Sisu Artigas, explica que “la idea de La Segments va sorgir perquè Salt reuneix tots els requisits que perseguim quan pensem a impulsar els nostres propis esdeveniments. En aquest sentit, busquem autenticitat amb els espais i la seva gent i la Gassol, Salt i el seu entorn ho aglutina tot”.

A l’hora de definir la prova, Artigas afirma que “apropem l’espectacle del ciclisme a l’espectador fent-lo partícip mitjançant les noves tecnologies i, d’aquesta manera, oferim un producte atractiu tant per als corredors com per als acompanyants fent que gaudeixin durant tot un cap de setmana”.

La modalitat de BTT consta de sis segments cronometrats d’entre cinc i set quilòmetres cadascun, sumant uns 35 cronometrats i 75 en total. La cursa transcorrerà per una cuidada selecció de corriols de Salt, Montfullà, Bescanó i Sant Gregori.

Pel que fa a la prova de Gravel es tracta d’un recorregut inèdit de 120 quilòmetres amb tres segments cronometrats per on Artigas afirma que “buscarem espectacularitat per tal que corredors i seguidors s’ho passin d’allò més bé”. Al web es pot consultar tota la informació així com realitzar les inscripcions que, concretament, s’obren aquest dimecres 1 de febrer

Totes les curses sortiran i arribaran a la Gassol on hi haurà instal·lat tot el parc ciclista i l’espai firal des d’on una vintena d’expositors de marques vinculades al sector exposaran les seves novetats i també hi ha prevista la instal·lació de food trucks. Per complementar tota la programació al voltant de la prova també hi haurà una desfilada.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, valora La Segments com “una nova oportunitat per donar suport a l’esport, posar en valor i promocionar el nostre entorn natural i, en aquest cas, també patrimonial, històric i arquitectònic amb la Gassol”.

Per la seva banda, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Salt, Jesús Vilaplana, considera que amb La Segments “tornem a demostrar l’aposta per acollir proves esportives de tot tipus i de diverses modalitats, una dinàmica que va des del caiac, passant per les proves atlètiques o el ciclisme”.

“Sense cap mena de dubte, és un luxe comptar amb les Deveses o l’entorn del riu Ter que són zones perfectes per a gaudir de la natura al mateix temps que es pot fer exercici o practicar un munt de modalitats esportistes”, afegeix Vilaplana.

Seguiment en directe i medalles en NFT

El seguiment de cada participant es podrà fer a través del GPS Tracmove que portarà incorporat i també està previst que es pugui seguir el desenvolupament de la cursa per internet.

Una altra de les novetats serà a l’hora de premiar als guanyadors perquè les medalles seran NFT (actius encriptats, digitals i físics, que utilitzen la mateixa tecnologia que les criptomonedes, però que no es poden dividir ni intercanviar però sí comprar i vendre). Durant el cap de setmana es faran diverses xerrades i demostracions que explicaran entre d’altres la nova finestra d’oportunitats que s’obre pel que fa els NFTs i el seu futur valor segons Myoo.io