El PSC de Blanes s'ofereix a aprovar el pressupost

Jordi Hernández prioritza la Policia Local, la inversió als barris o en cultura

El PSC de Blanes (Selva), que el passat ple es va abstenir a la votació del pressupost municipal, ha demanat a l’alcalde que s’obri al diàleg i iniciï una taula de negociació amb els socialistes per pactar els comptes municipals de la ciutat.

El primer secretari i alcaldable del PSC, Jordi Hernández, ha ofert a la seva formació per ser la que desencalli “una situació no desitjable per a cap blanenc i blanenca. La ciutat necessita un pressupost adaptat a la situació actual d’increment de preus i pujades generalitzades en els subministraments. Cal un pressupost de manera urgent perquè estem a inicis de febrer i el govern ha de tenir marge per governar de manera adequada”.

Hernández ha lamentat la situació que es va viure al ple del passat gener on l’equip de govern va portar a aprovació uns pressupostos havent presentat els comptes als grups de l’oposició tres dies abans sense temps per negociar i pactar algunes partides, “l’obligació d’un govern en minoria és parlar amb els grups municipals del consistori per pactar i aprovar uns pressupostos. Des del PSC no vam entendre que no fos així i per això ens vam abstenir al ple. Si de veritat hi ha la voluntat política per part de l’alcalde de dialogar, aprovar uns pressupostos i governar la ciutat el que queda de legislatura, el PSC de Blanes s’ofereix per a aprovar els pressupostos”.

Els socialistes volen que els pressupostos del 2023 portin un increment dels agents de policia, i la modernització de l’equipament i material del cos policial perquè es pugui garantir la seva tasca i l’adequada convivència i seguretat de la ciutadania. Incrementar la inversió en els barris o l’augment de la partida de cultura. “Cal desencallar el pressupost i fer algunes propostes inajornables i urgents de millores a barris”. Jordi Hernández ha insistit que “els socialistes entenem que la política consisteix en el diàleg i la negociació i allà on hi hagi voluntat de diàleg i de negociació ens hi trobaran. No podem perdre cap oportunitat per a Blanes, cal dedicar el màxims esforços a tenir pressupostos i vetllar del benestar dels nostres conciutadans” ha explicat l’alcaldable socialista.

Finalment, el PSC de Blanes veu possible arribar a acords i tirar endavant el pressupost d’aquest any “la ciutadania mereix uns polítics compromesos amb el poble i amb capacitat per negociar i pactar en pro dels interessos dels ciutadans. A més, hem de tenir en compte que al maig hi ha eleccions, i tenir un pressupost adaptat a les necessitats de la ciutat és cabdal perquè els habitants del municipi no percebin que l’Ajuntament està aturat”.