La Policia Local de Castelló d'Empúries inicia controls de velocitat

Aquests tindran lloc a les zones urbanes del municipi

Paral•lelament a la campanya de control de velocitat que ha iniciat la Direcció General de Trànsit (DGT) a tot el territori des del passat mes d’abril, la policia local de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) també ha iniciat periòdicament controls de radar tant a les vies urbanes com interurbanes del municipi.

L’objectiu d’aquesta campanya és reduir la sinistralitat i millorar la seguretat vial. Els controls de velocitat s’efectuen amb un aparell de radar homologat de tipus làser que permet efectuar controls fixes o estàtics a qualsevol tipus de via. A punts com Empuriabrava on hi ha grans avingudes, el límit del radar es fixa en un 20% per sobre de la velocitat genèrica per sancionar als conductors que realment van molt de pressa.

Des del consistori expliquen que, en molts casos, són els mateixos veïns els qui demanen a la policia local que es facin aquests controls cansats de veure com els vehicles passen a grans velocitats per davant de casa seva.

Un gran percentatge dels factors de sinistralitat és l’excés de velocitat però també hi ha altres causes que poden provocar accidents com el consum d’alcohol o no estar prou atent a la via. És per això que després d’aquesta vindran altres campanyes.