S’inaugura la Fira de la Primavera de Narbona amb àmplia presència gironina

Vint-i-sis entitats i empreses turístiques de la demarcació hi participen per primera vegada

La tarda d'ahir es va inaugurar la Fira de la Primavera de la ciutat francesa de Narbona a la qual hi participa una àmplia representació d’entitats i oficines de turisme de les comarques gironines amb la voluntat de promocionar les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona. A la inauguració hi van assistir el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, i el president de Le Grand Narbonne - Communauté d’agglomération, Jacques Bascou.
 
Prèviament, a les quatre de la tarda es va inaugurar l’exposició fotogràfica «Riquesa i diversitat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona» organitzada per la Diputació de Girona que acollirà la mediateca de Le Grand Narbonne, centre cultural i biblioteca regional, fins el 25 de maig.
 
Les 26 entitats i oficines de turisme de les comarques gironines que participen en la mostra fins diumenge són: l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, la Cerdanya, la Selva, Turisme Garrotxa, Blanes, Lloret de Mar, Castell-Platja d’Aro, Calonge-Sant Antoni, Begur, L’Escala-Empúries, Empuriabrava-Castelló d’Empúries, Roses, Figueres, Girona, Puigcerdà, Turisme Rural Girona, Associació d’Apartaments Turístics, Càmping Cala Gogó, Hotel Clipper, Hotel Spa Terraza, Corredó Mató, Golf Platja de Pals, Club Golf d’Aro, Aparthotel Golf Beach, Ferrocarrils de Catalunya, Elipsos Internacional, Consorci de les Vies Verdes de les comarques gironines i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a més del mateix Patronat de Turisme Costa Brava Girona.
 
Quant a l’apartat de difusió i degustació gastronòmica, productes com les anxoves de l’Escala, galetes de Figueres, productes dolços del Gironès, embotits i cerveses de la Garrotxa, productes de Puigcerdà i la Cerdanya, i degustacions de cava i vins de la DO Empordà s’oferiran gratuïtament durant tres dies als visitants de la fira.
 
L’any passat la fira va registrar prop de 20.000 visitants del departament de l’Aude i la regió Llenguadoc-Rosselló, regió amb una població de 120.000 persones. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona hi participa per primera vegada i té la voluntat de promocionar els productes turístics gironins en una ciutat del sud de França connectada amb el TAV amb les ciutats de Figueres i Girona.
 
Aquesta acció forma part de l’acord de col·laboració entre la Diputació de Girona i Le Grand Narbonne - Communauté d’agglomération en matèria de promoció cultural i de promoció turística, amb l’objectiu d’aprofitar les sinergies existents entre totes dues institucions.