26 entitats i empreses gironines participen en la Fira de la Primavera de Narbona

El mercat francès representa el 54 % dels turistes estrangers que visiten la demarcació de Girona

Del 8 al 12 de maig, en el marc de la Fira de la Primavera de la ciutat francesa de Narbona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el màxim organisme de promoció turística de la Diputació de Girona, situarà un espai de turisme i gastronomia en el qual participaran vint-i-sis entitats i empreses turístiques gironines i s’hi oferiran degustacions de productes agroalimentaris, vins de la DO Empordà, cerveses artesanes i cava, i també es duran a terme actuacions culturals dinamitzadores com música medieval, tractaments de salut i bellesa i hi haurà un circuit per fer en bicicleta a càrrec del Consorci de les Vies Verdes de les comarques de Girona.
 
La fira de caire multisectorial és impulsada per Le Grand Narbonne - Communauté d’agglomération, amb la voluntat de dinamitzar econòmicament la regió i oferir als 120.000 habitants dels trenta-vuit municipis o comunes del departament de l’Aude i la regió Llenguadoc-Rosselló propostes i productes diversos. En aquesta edició de la fira, els organitzadors hi han convidat una única destinació turística: la Costa Brava i el Pirineu de Girona.
 
El Patronat de Turisme Costa Brava Girona hi participa per primera vegada i té la voluntat de promocionar els productes turístics gironins en una ciutat del sud de França connectada amb el TAV amb les ciutats de Figueres i Girona. Es promocionaran especialment productes turístics, com ara els festivals de música de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, la ciutat de Girona, l’exposició «Temps de Flors», activitats a la natura, activitats nàutiques, enogastronomia, Dalí, el golf i el producte de salut i bellesa.
 
Aquesta acció forma part de l’acord de col·laboració entre la Diputació de Girona i Le Grand Narbonne - Communauté d’agglomération en matèria de promoció cultural i de promoció turística, amb l’objectiu d’aprofitar les sinergies existents entre totes dues institucions. Aquest acord s’ha traduït amb els intercanvis que hi ha hagut entre els alumnes dels dos conservatoris, la programació de dues exposicions fotogràfiques i amb la participació de totes dues institucions a les fires multisectorials de Narbona i Girona.
 
Fruit d’aquest acord, del 8 al 25 de maig tindrà lloc a la mediateca de Le Grand Narbonne, centre cultural i biblioteca regional, l’exposició fotogràfica «Riquesa i diversitat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona» organitzada per la Diputació de Girona i centrada en vint-i-una fotografies de gran format (50 cm x 70 cm) que posen en relleu els atractius paisatgístics, naturals i culturals de la demarcació de Girona.
 
El 8 de maig, a les 16 hores, s’inaugurarà l’exposició i la fira s’inaugurarà a continuació, a les 17 hores. Hi assistiran el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’alcalde de Narbona, i el president de Le Grand Narbonne - Communauté d’agglomération.

Mercat francès
 
El mercat francès representa el 54 % dels turistes estrangers que visiten la demarcació de Girona, amb la qual cosa es converteix en el primer mercat emissor internacional.

L’any 2012, la Costa Brava va rebre més de 2.070.887 turistes que van generar 16.360.011 nits d’allotjament i una despesa total d’1.128.633.145 euros.