Destitueixen Enric Pujol com a director del Museu Memorial de l'Exili

Es desconeix qui ocuparà el seu càrrec

El govern de la Generalitat ha decidit destituir al figuerenc Enric Pujol com a director del Museu Memorial de l’Exili (MUME) de la Jonquera (Alt Empordà), càrrec que ostentava des de setembre del 2021 en substitució d'Alfons Quera, que actualment ocupa la direcció a la Casa de la Generalitat a Perpinyà.

Pujol va ser una de les persones que van encapçalar la creació del MUME el 2007. Fa cinc mesos va deixar el Mume per dirigir el Memorial Democràtic arran de la renúncia de l’aleshores director Vicenç Villatoro. El novembre va ser rellevat al capdavant del Memorial per l’historiador Jordi Font, que ja havia dirigit el Memorial Democràtic entre el 2019 i el 2021.

Pujol va rebre ahir mostres de suport a través de Twitter d'altres exmembres del Govern com l'exconsellera de Recerca i Universitats i actual candidata a l'alcaldia de Girona per Junts, Gemma Geis, que li va voler reconèixer la seva "bona tasca" al capdavant del MUME, com també l'exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró, que el va felicitar per la seva "bona i incansable" feina.

Per la seva banda, la Generalitat encara no ha anunciat que ocuparà el seu càrrec.