L'alimentària garrotxina Noel, reconeguda amb el Premi Responsabilitat de Catalunya

La gironina Concentrol ha estat guardonada en la categoria d'empreses petites

Noel, companyia alimentaria de la Garrotxa ha estat reconeguda amb el Premi Responsabilitat de Catalunya a la trajectòria del compromís RSE per a empresa gran en la setena edició dels Premis Respon.cat. Aquests guardons, que compten amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, són un reconeixement al compromís i trajectòria en responsabilitat social empresarial de la companyia.  

Els Premis Repson.cat neixen en el context de la creixent voluntat per part de les empreses d’incloure la responsabilitat social als seus estaments, que suposa un avantatge competitiu i s’està convertint en un factor per generar relacions sòlides i de confiança amb l’entorn. A més, moltes d’aquestes empreses més compromeses estan incorporant un sentit de propòsit més ambiciós.

Segons l’entitat organitzadora, s’ha volgut posar en valor la trajectòria socialment responsable de Noel, per tota la feina feta en l’àmbit de la responsabilitat social i destacant que la mirada transversal de en RSE ha calat al grup durant les quatre generacions. La companyia alimentaria porta més de 80 anys emprenent accions que busquen beneficiar el territori, el medi ambient i les persones, essent la companyia que més llocs de feina genera a la comarca de la Garrotxa.

Anna Bosch, Directora General de Noel, ha recollit el guardó i ha afirmat que “la responsabilitat corporativa representa un pilar estratègic de la nostra companyia des de fa anys, doncs creiem fermament en la responsabilitat que tenim vers la sostenibilitat, les persones i la societat”.

Respon.cat ha reconegut també a altres empreses com, la també gironina, Concentrol en la categoria de trajectòria pel compromís RSE per empreses petites; Damm, pel seu programa de voluntariat; Veritas pel seu programa empresarial ambiental de col·laboració; l’Ajuntament de Mataró com a territori socialment responsable; Amat Immobiliaris per les bones pràctiques en la reforma horària; i Maravillas Rojo, presidenta d’Abacus Cooperativa, per la seva trajectòria personal en Responsabilitat Social a Catalunya.