Activada l'alerta per fort vent aquest cap de setmana a la Cerdanya, el Ripollès i l'Alt Empordà

Es poden superar els 90 km/h i a la costa les onades faran més de 2,5 metres

Protecció Civil de la Generalitat ha activat, d’acord amb les noves previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya per fortes ratxes de vent a partir de dissabte al matí i fins diumenge a tot el Pirineu, Prepirineu i Alt Empordà.

Davant la mobilitat més intensa que hi pot haver en aquestes zones de muntanya durant el cap de setmana, cal extremar molt les precaucions en la conducció i també en totes les activitats a l’aire lliure, especialment a muntanya ja que la combinació del vent i la neu produirà el fenomen del torb.

Segons preveu l’SMC, a partir de demà al matí hi pot haver cops de vent de més de 90 km/h a les comarques de la Val d’Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Cerdanya, Ripollès i Alt Empordà. A partir de la tarda-vespre i durant tot diumenge, la previsió és que el vent encara s’intensifiqui més i afecti també l’Alt Urgell, Solsonès, Pallars Jussà i Berguedà.

El vent bufarà de component nord. Al Pirineu el llindar d'avís es podrà superar a les cotes més altes i a l'Empordà, a l'extrem nord de la comarca. Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

També hi haurà onatge a l’Alt Empordà i al Baix Empordà, amb mar de fons de nord i onades que poden superar els 2,5 metres.

Protecció Civil recorda també que per a la propera nit i matinada, i també la de dissabte a diumenge, hi ha un avís per fred de l’SMC gairebé a tot l’interior de Catalunya, on es poden registrar temperatures mínimes extremes. Les glaçades podran ser fortes al Pirineu i entre moderades i febles a la resta.

També hi pot haver nevades al Pirineu Occidental el cap de setmana, amb gruixos de més de 5cm per sobre dels 600 metres. Cal portar el vehicle equipat amb cadenes per fer desplaçaments per aquestes zones i consultar abans l’estat del trànsit.