Girona revisa els preus per tornar a licitar les obres al castell de Montjuïc que van quedar desertes

El consistori convertirà la zona de la cisterna del monument en un espai escènic a l'aire lliure

L’Ajuntament de Girona ha fet efectiva la revisió de preus del projecte per fer les obres de condicionament del castell de Montjuïc i així potenciar aquest espai de cara a la ciutadania, convertint la zona de la cisterna en un espai escènic de qualitat a l’aire lliure, que compti amb garanties d'accessibilitat i d'ús. El projecte s’havia aprovat i licitat, però amb l’augment de preus vinculat a l’actual context inflacionista i als efectes derivats de la guerra d’Ucraïna pel que fa a les matèries primeres, el concurs havia quedat desert.

Per això, els darrers mesos el consistori ha aprovat l’inici de l’expedient de contractació de les obres relatives al projecte modificat de condicionament de l'espai entorn de la cisterna del castell de Montjuïc, que donarà pas a la licitació i la contractació de les actuacions amb un preu ja actualitzat i també incorporant tots els aspectes tècnics marcats per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, ja que es tracta d’un espai declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, ha destacat que amb aquest projecte es vol obrir l’espai a tota la ciutat. “El castell de Montjuïc és un edifici amb un alt valor històric i sentimental per a Girona, on des del govern tenim clar que cal fer-hi millores de manera que la ciutadania hi pugui accedir amb molta més facilitat i el pugui redescobrir de nou.

Amb les obres per fer-hi un espai escènic, Girona ampliarà també l’oferta d’espais destinats a la difusió cultural i a l’entreteniment, amb l’objectiu d’afavorir la cohesió social i fomentar l’activitat als barris. La situació que hem viscut l’últim any amb els preus ha fet que el projecte es demorés, però amb l’adaptació als preus actuals confiem que en els propers mesos es pugui resoldre el concurs i començar les obres”, ha explicat Martí.

Les obres preveuen enllestir tots els treballs necessaris per adequar el camí d’accés a la fortificació i deixar a punt la zona de la cisterna com a escenari per desenvolupar diferents i múltiples activitats. També està previst incorporar unes grades al pati d’armes que ajudaran a connectar els itineraris, a més de ser una zona d’estada i descans i un lloc on el públic podrà gaudir dels espectacles.

El contracte tindrà un import màxim de licitació de 255.623,72 euros (IVA exclòs), i la durada prevista de les obres serà de 5 mesos, a partir del dia següent a la signatura de l’acta de comprovació de replanteig.