Sant Joan les Fonts organitza una jornada festiva per celebrar l'adquisició de Can Miquelet

Els terrenys es conservaran així com un espai verd per al municipi

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) ha organitzat un acte festiu per a celebrar l'adquisició dels terrenys de Can Miquelet. L'acte tindrà lloc el proper diumenge i s'iniciarà a les onze del matí amb la companyia Més Tumàcat i el seu “Més Tumàcat en concert”, un espectacle amb pallassos, nassos vermells, humor, música, globus, circ i titelles.

Les persones assistents també tindran l’oportunitat de participar a la col·lecció de jocs gegants de fusta dels olotins Arriant que acabarà amb un vermut popular. El municipi va adquirir el passat desembre els terrenys de més de 6.000 m2 que conformen l'anomenat parc de can Miquelet, situat al centre del poble. Amb aquesta adquisició s’evita que a la parcel·la es pugui edificar, com estava previst al Pla General, i que es converteixi en un nou espai verd del municipi, una llarga reivindicació veïnal.

Les negociacions per fer efectiva l’adquisició del parc van començar la tardor del 2019, amb l’arribada a l’Ajuntament de l’equip de govern actual. Després d’un llarg procés, que es va veure frenat amb l’arribada de la pandèmia, finalment s’ha pogut arribar a un acord en benefici de tota la ciutadania de Sant Joan les Fonts. 

Per a Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts, “amb la compra del parc de can Miquelet es dona resposta a una de les peticions més significatives que des de sempre havia realitzat la població santjoanenca: que aquest espai verd sigui per sempre propietat dels veïns”.