Vidreres rebrà 138.726 euros per reforçar el turisme al municipi

Formen part dels 2,8 MEUR d'un projecte finançat amb fons Next Generation

L'Ajuntament de Vidreres (Selva) ha anunciat que rebrà una inversió de 138.726 euros provinents dels 2,8 milions d'euros (MEUR) que s'atorgaran al projecte PSTD la Selva que, al seu torn, rebrà d'Europa a través dels Next Generation.

Aquest Pla de sostenibilitat turística en destinació a la Selva Interior va presentar-se a la convocatòria extraordinària l'any passat de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, de la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya i dels fons Next Generation.

Vidreres és un dels 14 municipis participants en el projecte i és arrel d'aquesta subvenció que es duran a terme actuacions com ara la creació de recursos digitals per a la interpretació del patrimoni municipal amb punts d’interès en realitat augmentada, vídeos en format 360, aixecaments i recreacions d’elements en 3D i vídeos de recreacions històriques. Aquestes accions es portaran en terme en relació als següents elements patrimonials/tradicions històriques:

  • Castell de Sant Iscle
  • Turó de Puigventós
  • Camps d’aviació republicans durant la guerra civil
  • Masies i cases històriques del municipi
  • Ranxo de Vidreres
  • Can Xiberta

A banda d’aquestes recreacions, també es contempla la instal·lació de punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics, bicicletes i patinets elèctrics i punts d’ancoratge segur de bicicletes. 

Aquest projecte vol potenciar els recursos naturals i patrimonials de la Selva interior, tot permetent reforçar i consolidar la destinació amb una oferta de qualitat, diversificada i complementària del turisme del litoral. 

Segons el regidor de Turisme de l'Ajuntament, Gerard Morgado: “estem molt contents de rebre la notícia que finalment podrà desenvolupar-se aquest projecte. És una iniciativa que visibilitzarà i beneficiarà en termes turístics Vidreres i la comarca de la Selva en general”.