Desarticulen a la Selva un grup criminal que traficava droga amb França

L'operació se salda amb 10 detinguts a Maçanet, Vidreres i Lloret

La Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa han desarticulat un grup criminal que es dedicava al tràfic de drogues entre Espanya i França. L'operació MAPEZ, que ha comptat amb la col·laboració de les policies locals de Lloret de Mar, Maçanet de la Selva i Vidreres, s'ha saldat amb dos investigats i 10 detinguts, quatre d'ells a Maçanet, Vidreres i Lloret.

Els arrestats són de nacionalitat francesa i espanyola. A més, s'han intervingut 49.315 euros en efectiu, una arma curta, 12 armes blanques i una armilla logotipada de la Gendarmeria. L'operatiu, que va començar l'any 2022, ha comptat amb diverses ordres europees d'investigació que van permetre que els dos cossos policials poguessin fer diverses tasques operatives.

En total, es van realitzar deu registres en domicilies de banda i banda de la frontera i es va comissat 80,5 tones de marihuana, 8 quilos de cabdells de marihuana, 303,3 grams d'haixix, 10,8 grams de cocaïna, 49.315 euros en efectiu, tres vehicle d'alta gamma, una moto, 12 armes blanques, una de curta de foc real, una carabina d'aire comprimit, l'armilla policial i material elèctric pel cultiu de marihuana.

En l'operatiu hi han participat més de 200 efectius de la Guàrdia Civil i la Gendarmeria. La investigació continua oberta i no es descarten noves actuacions.