Busquen el responsable de pintar les sigles de Vox a la Font Gòtica i a l'Ajuntament de Blanes

L'empresa de neteja ha eliminat els grafitis aquesta mateixa matinada

La Policia Local de Blanes (Selva) està investigant per localitzar l'autor d'unes pintades en diversos edificis i indrets de la ciutat, com la Font Gòtica –que és patrimoni arquitectònic de Catalunya-, la façana de l'Ajuntament i el Banc dels Músics del Passeig de Mar.

En tots els punts l'autor hi ha pintat les sigles del partit polític Vox. La Policia Local està intentant identificar-ne el responsable amb l'ajuda de les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat, on es pot veure que es tracta d'una sola persona que actuava i marxava ràpidament. L'empresa de neteja ha eliminat les pintades aquesta mateixa matinada però està previst que s'hi continuï actuant per acabar-ho d'esborrar.

Els fets han passat cap a les dues de la matinada, segons s'ha pogut comprovar a les imatges de les càmeres de seguretat. Per la seqüència horària, l'autor ha començat pintant la Font Gòtica del carrer Ample, ha anat a l'Ajuntament i posteriorment ha pintat el Banc dels Músics al passeig de Mar, on també ha pintat altres llocs com el terra o l'accés del parterre on hi ha els canons.

L'Ajuntament de Blanes recorda que l'autor podria ser acusat d'un delicte contra el patrimoni per les pintades a la Font Gòtica, la font més ben conservada de l'arquitectura gòtica de Catalunya. L'obra està inclosa a l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i és un dels vestigis més destacats del Vescomtat de Cabrera.