Destituït Saül Gordillo com a director de Principal per dues denúncies d'agressió sexual

El digital sosté que la investigació queda en mans de la Unitat Central d'Agressions Sexuals dels Mossos

El diari digital ‘Principal’ ha destituït el periodista Saül Gordillo arran de les denúncies de dues treballadores del mateix mitjà per presumptes agressions sexuals. El mitjà ha informat que s’ha apartat el fins ara responsable del mitjà i exdirector de Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies (ACN), “després de les informacions que han transcendit les últimes setmanes i en aplicació del protocol de la companyia en aquesta matèria”.

Segons el digital, tan bon punt l'òrgan d'administració i direcció va tenir coneixement de l’existència de denúncies que podien constituir un delicte d’agressió sexual, “l’empresa va activar el protocol per tractar la qüestió i es va posar en contacte amb les denunciants oferint suport, assistència i assessorament”.

També apunta que es va contractar un professional extern i independent per recollir tota la informació rellevant i ajudar en l’execució del protocol i que, de manera provisional, es va apartar de les seves funcions a Gordillo, “ja que l’empresa no podia dur a terme cap sanció sense un expedient investigador i disciplinari previ”.

Un cop conclòs el tràmit, el ‘Principal’ ha decidit comunicar a Gordillo la seva destitució i deixa la investigació en mans de la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos.

Els fets

Les suposades agressions van tenir lloc la nit de l'1 de desembre després d'un sopar d'empresa i durant la celebració a la Sala Apolo de Barcelona. La denúncia va ser presentada en primer lloc per una treballadora que va explicar s'hauria produït mentre demanaven una copa, poc abans de les tres de la matinada, quan Gordillo va començar a fer-li tocaments per dintre dels pantalons sense dir-li res.

La jove va allunyar-se plorant i amb dificultats per respirar, i li va explicar tot a una companya. La resta d’integrants de la redacció van anar apropant-se i se la van emportar fora perquè es calmés. Després va marxar en taxi a casa. L’endemà va anar al CAP i va necessitar assistència psicològica. Aquella setmana li van donar la baixa laboral.

En la denúncia, diu el diari, se sol·liciten les imatges enregistrades aquella nit per les càmeres de seguretat de l’interior de la sala. Amb tot, dos dies més tard una altra redactora del mitjà que dirigia Gordillo també el va denunciar. Segons ha pogut aquest diari, els fets denunciats per aquesta segona periodista també s'haurien produït la nit de l'1 de desembre, la mateixa que la primera denúncia.