Mig miler de persones participen al primer bany de l'any a la platja de Sant Feliu de Guíxols

Després de dos anys suspès per la pandèmia, s'ha batut rècord d'assistència

Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha recuperat aquest diumenge el tradicional bany del primer dia d'any, que des del 2019 que no se celebrava per la pandèmia. El regidor d'Esports de Sant Feliu de Guíxols ha assegurat unes 500 persones s'han posat a l'aigua, batent rècords d'assistència.

"Hi havia unes 300 persones apuntades, però molta gent no ha passat a inscriure's", ha detallat i ha afegit que "ve molta gent de fora a fer aquesta activitat". Oliveras ha destacat que "sempre és bo començar l'any amb una activitat de mar i més si ets de costa".

David Vázquez és un d'aquests banyistes que no viuen a Sant Feliu, però han adquirit el costum de traslladar-s'hi cada primer d'any. Fa quatre anys que, com a tradició familiar, hi van amb la dona i els fills des de Vidreres per fer la primera capbussada al mar.

El banyista ha detallat que s'hi traslladen cada any perquè "és un forma de fer activitat" i els agrada l'aigua freda. A més, enguany, Vázquez ha aconseguit ser el primer a arribar fins a una de les dues boies on l'organització diposita una ampolla de cava. "Feia temps que tenia ganes d'agafar-la", ha reconegut. Avui, brinden a la sorra.

Una altra banyista, Marta Fernàndez, s'hi ha desplaçat des de Terrassa. Han passat el Cap d'Any amb la família al municipi i explica que "és el primer any" que hi participen, tot i que tenen el costum de banyar-se al mar l'1 de gener en altres localitats. "No sabíem que hi hauria tanta gent, ens ha encantat", ha compartit. Ara es plantegen repetir-ho en futures ocasions.

La jornada ha acabat amb una xocolatada popular, en què també es repartia brou per acostar-se a les preferències de tothom. La majoria de banyistes es canviaven a la sorra per recuperar l'escalfor i ho combinaven amb els beuratges per acabar de recuperar temperatura.

Tot i això, el regidor d'Esports ha afirmat que "no ha estat l'any en què l'aigua és més freda". L'organització calcula que estava a uns quinze graus. A més, el sol ha ajudat als indecisos a posar-se a l'aigua perquè picava amb força. La temperatura exterior ha estat de 16 graus.