El primer nadó del 2023 a Catalunya ha nascut a l'Hospital de Palamós i es diu Zakaria

Els seus pares, Meryem i Mohamed són veïns de Palafrugell

En Zakaria és el primer nadó del 2023 nascut a Catalunya. El nen ha pesat 3,180 kg i ha nascut a l’Hospital de Palamós (Baix Empordà) just passada la mitjanit, a les 00.01 hores. Els seus pares, la Meryem i en Mohamed, resideixen a Palafrugell. Tant la mare com l’infant es troben en perfecte estat.

Aquest matí, arran de la pandèmia i per garantir les mesures de seguretat, no hi ha hagut la tradicional visita institucional al centre sanitari.

Pel que fa a la resta de regions sanitàries de Catalunya, el següent nadó a néixer ha estat el Yousaf, a les Terres de l’Ebre. Ho ha fet a les 00.04 hores a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Els seus pares són la Khadija i l’Ahmed i viuen a l’Aldea. En el moment de néixer el nen ha pesat 2,960 kg.

A la regió Metropolitana Nord, el primer naixement ha tingut lloc a l’Hospital Germans Trias de Badalona, en un part natural sense problemes. El nadó, l’Àlex Adrián, ha nascut a les 00.25 hores amb un pes de 3,590 kg. Els seus pares, l’Arminda i en Rubén, són originaris de Bolívia i viuen a Santa Coloma de Gramenet. L’Àlex Adrián és el segon fill de la família.

A Barcelona ciutat, el primer barceloní de l'any ha estat l’Abdul Jabbar, fill de Tanzilia i l’Amirgul, que provenen del Kirguizistan. L’infant ha nascut a l’Hospital del Mar a les 00.51 hores, amb un pes de 3,872 kg.

El primer nadó de la regió Metropolitana Sud ha estat una nena, la Dayla Mia, que ha nascut a les 02.14 hores del matí a l'hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues. Els seus pares són la Mary i l’Àlex i viuen a Esplugues de Llobregat. La Dayla Mia ha pesat 3,660 kg el moment de néixer i, tot i que el part s’ha avançat uns dies -no l’esperaven fins al 6 de gener-, tant la criatura com la mare estan perfectament.

A la demarcació de Lleida, el primer nadó de l’any ha estat el Pau, que ha nascut a les 02.15 hores a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, amb un pes de 3,180 kg. Els seus pares, l’Íngrid i en Carlos, són de les Borges Blanques.

Pel que fa a la regió sanitària de Tarragona, la Yasmin ha estat el primer nadó a néixer. Ho ha fet a les 02.59 hores al Pius Hospital de Valls i ha pesat 3,415 kg. La Yasmin és la quarta filla de la família –té tres germans més grans–, i els seus pares són la Najat i l’Slimane.