Ripoll i la Fundació Eduard Soler crearan una quarantena d'habitatges per a estudiants

Els dos edificis s'ubicaran a la zona de Can Guetes

L’Ajuntament de Ripoll i la Fundació Eduard Soler– Escola del Treball del Ripollès han signat aquest dimarts un conveni amb la finalitat de de crear habitatges de lloguer assequible, de protecció pública i per a la residència d’estudiants de l’Escola o altres centres formatius i esportistes del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès (CTER). La seva construcció s’ha de dur a terme en dues parcel·les ubicades a la zona de Can Guetes.

Els dos edificis, que inclouran entre 36 i 42 habitatges que seran sostenibles, en una aposta pel medi ambient per part de l’Ajuntament i la Fundació. El conveni preveu que siguin habitatges energèticament eficients i que es puguin connectar a la xarxa de calor municipal amb biomassa. També tindran una ventilació eficient amb recuperació de calor i es mirarà de minimitzar al màxim la seva petjada de carboni, sobretot apostant per proveïdors locals, tant en la seva construcció com en l’ús diari.

Es preveu que s’utilitzin materials que necessitin el mínim manteniment. Aprofitant les parcel·les, s’hi inclouran uns horts municipals que podran ser utilitzats en primera instància per les persones que visquin als nous edificis.

El consistori i la fundació no han aportat dades de quan es faran realitat aquests habitatges però s'espera que el procés doni inici al llarg del primer semestre de l'any vinent.