Castell-Platja d'Aro defineix el recorregut de la cavalcada dels Reis d'Orient

Es repartiran fins a 600 quilos de caramels sense gluten

Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) ja ho té tot a punt per a rebre la gran cavalcada dels Reis de l’Orient el dijous 5 de gener de 2023 a Platja d’Aro (18h) i a Castell d’Aro (20h). Melcior, Gaspar i Baltasar i el seu seguici faran la seva desfilada pels carres més cèntrics de les dues viles, amb les tradicionals visites a les esglésies i les cloendes als pavellons esportius on es podrà saludar a Ses Majestats, fer-s’hi fotografies i lliurar-los la carta.

El seguici està format per un centenar de persones, que reparteixen 600 quilos de caramels sense gluten i amb embolcall compostable, fruit de la col·laboració del consistori amb l’Associació Celíacs de Catalunya i amb l’animació musical de la Banda El Caliu i les evolucions coreogràfiques del Club Twirling Platja d’Aro.

Un any més, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró organitza l’arribada de la comitiva al municipi. Per encàrrec de Ses Majestats també s’ha tornat a editar un tríptic informatiu amb els recorreguts, amb la imatge il·lustrada per XuxuLanstrum, que també ha dissenyat la carta personalitzada per a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, repartida a les escoles i que els infants encara poden recollir a diverses dependències municipals -Oficina de Turisme, Biblioteca Mercè Rodoreda, Parc Infantil de Nadal El Mar dels Nens, Castell de Benedormiens, Oficines d’Atenció Ciutadana i Centres Cívics Municipals- per omplir-la amb els seus millors desitjos, i si volen poden desar-la a la gran Bústia Reial que hi ha cadascuna de les viles.

A Platja d’Aro, inicien el recorregut a les 18 h, al c/ Juli Garreta (fins al giratori Dr. Josep Trueta), i continuen direcció nord per l’Av. de S’Agaró (fins el giratori de l’Ajuntament), l’Av. Castell d’Aro, c/ Puig S’Agoita i visita a Església de Santa Maria. Després pel c/ Vicenç Bou fins a Av. Castell d’Aro, per finalitzar al Palau d’Esports i Congressos (obertura 19 h). Tot seguit, es traslladen a Castell d’Aro, on la cavalcada comença a les 20 h, i manté el recorregut habitual: Ses Majestats arriben per l’Av. de la Platja (a partir del c/ Amadeu Vives), travessant la Plaça Poeta Sitjar, abans de continuar per la mateixa avinguda per enfilar a peu per les escales per a vianants fins a l’Església de Santa Maria. Tot seguit, retornen fins a la Sala Polivalent (obertura 20.30 h).

A més a més de la Nit de Reis altres propostes configuren el programa d’activitats nadalenques al municipi: 63è Pessebre Vivent de Castell d’Aro, el més antic de Catalunya (17, 18, 25, 26 de desembre i 1 de gener · 19 h); Parc Infantil de Nadal El Mar dels Nens (27-30 de desembre i 2-4 de gener); Gran Sorteig de Nadal amb la possibilitat de guanyar amb la compra mínima de 20 euros en el centenar d’establiments adherits un Fiat Panda híbrid, una bicicleta elèctrica tot terreny , dos rellotges intel·ligents o diversos lots de regals (fins al 3 de gener); Túnel de llum i so amb espectacle musical al c/ Miramar de Platja d’Aro (fins al 8 de gener), Pista de Gel a la Plaça dels Estanys de Platja d’Aro (fins al 8 de gener), i la Gimcana de Nadal de la Xalarina i en Xalarí (fins al 8 de gener), exposició d’obres del 43è Concurs de diorames, pessebres i composicions nadalenques al Castell de Benedormiens i a l’Antic Casino de Castell d’Aro (fins al 15 de gener).